Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă

Una dintre cele mai populare mâncăruri, nelipsită la români de pe masa de sărbători, este salata boeuf, care este preparată în mai multe variante. Iată care este secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Un preparat care se află în topul preferințelor românilor, salata boeuf se prepară în mai multe variante, una dintre cele mai populare fiind cea cu… pui. De departe însă, cea mai gustoasă este cea cu vită, de unde-i vine și numele. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit, pentru fanii săi din mediul online, secretul care duce salata boeuf la rangul de preparat gourmet. Iată cum puteți pregăti o salată boeuf fină, cu un gust senzațional!

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă

Cu toate că tocmai amestecul de legume diverse cu maioneză și cu carne contribuie la gustul savuros al preparatului, chef Florin Dumitrescu ne asigură că este importantă și ordinea în care combinăm ingredientele. Așadar, mai întâi se amestecă maioneza cu murăturile tocate cubulețe. Astfel, aromele se distribuie uniform și gustul va fi unul echilibrat. Abia pe urmă se adaugă legumele și carnea. Acest truc va conferi o textură și o savoare perfecte preparatului, aroma și prospețimea menținându-se mai mult timp.

De asemenea, juratul de la MasterChef spune și că este importantă temperatura ingredientelor pentru a obține o salată boeuf perfectă. Așadar, ingredientele trebuie să fie reci înainte de a fi integrate în salata boeuf, deci morcovii, cartofii și carnea fiartă trebuie lăsați să se răcească înainte de a asambla preparatul.

Rețeta de salată boeuf a lui Florin Dumitrescu

Una dintre cele mai mari controverse privind salata boeuf o reprezintă mazărea, pe care multe gospodine evită să o pună în salata boeuf, dar iată că Florin Dumitrescu nu o exclude, așa cum nu exclude nici prepararea acestui fel de mâncare delicios cu carne de pui. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a pregăti salata boeuf a la chef Dumitrescu!

Citește și: Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză

Citește și: Rețetă de ștrudel cu mere. Un desert perfect pentru toamnă

Citește și: Reţeta de pui cu curry a lui chef Sorin Bontea: „Parfumat, aromat, dar foarte gustos

Ingrediente

  • 500 g carne de vită sau piept de pui
  • 3 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 200 g mazăre
  • 200 g castraveți murați
  • 200 g gogoșari murați
  • sare și piper după gust

Pentru maioneză

  • 3 gălbenușuri (2 fierte + un gălbenuș crud)
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță de muștar
  • 1/2 lămâie
  • sare, după gust

Cum se prepară salata boeuf

Canrea se fierbe până devine moale și după ce se răcește se taie în cubulețe de mărime potrivită. La fel se taie și legumele, păstrând proporțiile, pentru ca salata să arate uniform. Gogoșarii și castraveții murați se taie, de asemenea, în cubulețe, iar apoi se scurg de excesul de zeamă, pentru a nu înmuia salata.

Pentru maioneză aveți nevoie de două gălbenușuri crude și un gălbenuș fiert, 200 ml ulei, o linguriță de muștar și zeama de la o jumătate de lămâie. Mai întâi se amestecă gălbenușurile cu muștarul, iar apoi se adaugă uleiul și se blendează până ce se formează o pastă onctuoasă. La final, se adaugă și lămâia și se potrivește de sare.

Maioneza se amestecă cu murăturile mai întâi, iar apoi cu restul ingredientelor și se adaugă sare și piper. Se pune într-un vas sau pe un platou și se adaugă deasupra maioneză. Chef Dumitrescu ornează salata boeuf cu gogoșari, măsline sau frunze de pătrunjel, dar puteți folosi și albuș de ou ori alte legume, după gust.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton