Shaorma de casă, după rețeta lui Joseph Hadad

.

Shaorma de casă, după rețeta lui Joseph Hadad. Shaorma este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de tip fast-food, însă adeseori este nu este considerat un fel de mâncare sănătos, datorită grăsimilor și al ingredientelor pline de conservanți Chef Joseph Hadad propune o rețetă delicioasă de shaorma de casă, pe care o poți pregăti rapid.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Shaorma de casă, după rețeta lui Joseph Hadad. Shaorma este un preparat culinar originar din Orientul Mijlociu, care a devenit popular în întreaga lume, inclusiv în Europa, Asia și America de Nord. Este un fel de mâncare ce conține, de obicei, carne de pui, vită sau oaie, gătită pe rotisor. Carnea este tăiată în bucăți subțiri, iar apoi este înfășurată într-o lipie. Shaorma mai conține legume proaspete, cum ar fi salata, roșii, ceapă, castraveți și sosuri precum mujdei de usturoi, ketchup, maioneză sau diverse sosuri picante. Iată o rețetă de shaorma de casă, delicioasă și mult ma sănătoasă, propusă de Chef Joseph Hadad.


Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie

Citește și: Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și: Rețetă de supă cremă de creveți

Citește și: Rețetă de tocăniță de linte. Se prepară foarte ușor

Shaorma de casă, după rețeta lui Joseph Hadad. Ingrediente

  • 130 g pulpă de pui dezosată
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 castravete proaspăt
  • 1 castravete murat
  • 1 lingură de pătrunjel
  • 1 roșie
  • piper negru zdrobit
  • sumac
  • sare
  • chimion
  • ulei de masline
  • 3 linguri humus
  • 1 lipie (pită)

Shaorma de casă, după rețeta lui Joseph Hadad. Mod de preparare

  1. Tăieți puiul în cuburi medii, tocați ceapa julienne, roșiile în cuburi mari, castraveții felii și pătrunjel tocat grosier.
  2. Încingeți tigaia cu ulei de măsline adăugați puiul și sotați 2-3 minute, până devine auriu închis. Adăugați ceapa și sotați până devine auriu deschis. Condimentați cu sare, chimion și sumac si amestecați bine, astfel încât să se întrepătrundă aromele.
  3. Întindeți humusul pe farfurie, iar în mijlocul humusului adaugați puiul gătit și deasupra, legumele tocate și pătrunjelul. Peste marginea de humus se presară sumac. Farfuria se stropește cu ulei de măsline. Separat se pune pita sau lipia.
  4. În loc de sumac, puteți folosi alt condiment, cum ar fi chimion sau curcuma.

FOTO: Pexels / Facebook