Socată cu miere și lămâie. Rețeta pas cu pas pentru un suc de vară răcoritor și natural

 Calin Maria Bianca
.

Socată cu miere și lămâie. Rețeta pas cu pas pentru un suc de vară răcoritor și natural. Vrei să te bucuri de un suc plin de beneficii, foarte sănătos, răcoritor și făcut chiar la tine în casă? Ei bine, cu rețeta de socată cu miere și lămâie poți renunța la sucuri și chimicalele din supermarket-uri cel puțin pe perioada verii. Iată cum se prepară, dar și de ce ingrediente ai nevoie! O să-ți încânți papilele gustative cu aroma unică a sucului de soc.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Socata cu miere și lămâie este perfectă pentru perioada mai-iunie, mai ales că atunci înflorește socul pe meleagurile românești. De cele mai multe ori, acest suc natural este asociat cu copilărila gospodinelor, dar nu numai, asta fiindcă cu ani în urmă nu lipsea de pe meselor românilor, mai ales la cei care locuiau la țară.

Citește: Rețetă de Mojete – salată murciană

Citește: Rețetă de plăcintă cu brânză și roșii

Dacă și tu vrei să îți aduce aminte de gustul unic al copilăriei, sau dacă nu ai încercat niciodată, însă ești dornic să guști un suc natural, care se face în casă, cu doar câtea ingrediente, atunci ești la locul potrivit, iar tot ceea ce trebuie să faci este să vezi dacă ai tot ce îți trebuie în casă și să respecți modul de preparare.

Citește: Andra Volos, primele declarații despre sarcină: „Când iubirea nu mai încape în două inimi, se naște…'. Imagini cu burtica de gravidă

Citește: Ioana Dichiseanu a lansat primul album de muzică fado din România și a înregistrat o piesă cu fiica ei, Anastasia Artene: „E rugăciune și e lacrimă'

Socată cu miere și lămâie – ingrediente

  • 12 flori de soc
  • 500 g miere
  • 2 lămâi tăiate în felii
  • zeama de la 2 lămâi
  • 2 g drojdie uscată

Socată cu miere și lămâie – mod de preparare

Pare greu să faci propriul suc în casă, mai ales că este și natural și plin de proprietăți, însă adevărul nu este deloc așa. Prin urmare, începeți rețetă de socata cu miere cu pregătirea florilor. După ce le-ați cules, le spălați ușor pentru a îndepărtă praful și apoi le lăsați la scurs.

Într-un borcan de 5 litri amestecați mierea cu apa cât să se dizolve, iar apoi adaugați apoi florile de soc, lămâia tăiată și zeama de lămâie. Daca doriți, puteți adaugă în apa și puțină drojdie uscată, însă se recomandă doar atunci când nu este suficient de cald afară, asta deoarece accelerează fermentarea și socata vă fi gata mai repede. La final, puneți capacul fară să-l strângeți, sau o farfurie potrivită.

Lașați socata cu miere să stea la soare, undeva pe pervaz sau chiar afară, însă nu uitați să amestecați bine zilnic și s-o gustați. În maxim 4 zile trebuie să fie gata, în funcție de temperatura. Când gustați șo considerați că este gata, transferați-o în sticle și puneți-o în frigider. Se poate servi pur și simplu sau o puteți adaugă în limonada sau în diferite băuturi, fiind ideală pentru sezonul de vară.

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton