Somon crocant la cuptor cu salată verde și cartofi noi

.

Este o cină sau un prânz ușor și delicios, care nu necesită mare bătaie de cap. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și aproximativ 20 de minute.

În plus, pe timp de vară este bine să mănânci alimente cât mai ușoare și răcoritoare, iar această masă nu numai că este ușoară, dar este și foarte sănătoasă și sățioasă.


Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara două porții de somon crocant și cartofi noi:

  • 400 g somon cu piele
  • 6 cartofi noi
  • 1 salată verde
  • 2 castraveți
  • 1 ceapă verde
  • pătrunjel
  • 1 lămâie
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pregătește o tavă cu o foaie de copt și încinge cuptorul. Așează 2 bucăți de somon de câte 200 de grame fiecare cu pielea în jos. Adaugă ulei de măsline pe fiecare bucată de somon, sare, piper și câte o felie de lămâie.

Lasă-le în cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.


În acest timp, spală cartofii noi și fierbe-i pentru 5 minute. După ce s-au fiert, taie-i în jumătate și trage-i la tigaie până devin rumeni.

Adaugă sare și piper și pătrunjel tocat sau mărar.

Spală salata, ceapa verde și castravetele și taie-le într-un bol. Adaugă zeamă de lămâie, sare și piper și amestecă.

Scoate somonul de la cuptor și așează-l pe farfurie alături de cartofi și salată.

Servește cu un pahar de vin alb demisec.