Vrei o cină rapidă, sănătoasă şi saţioasă? Ai nimerit unde trebuie! Azi te învăţăm cum să prepari somon cu cartofi la cuptor, în cel mai simplu şi rapid mod posibil.
Ingrediente 2 porţii
- 455 g cartofi
- ulei de măsline, după gust
- sare, după gust
- piper, după gust
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- ½ linguriţă pudră de ceapă
- ½ linguriţă paprika
- ½ linguriţă de cimbru uscat
- ½ linguriţă de pătrunjel uscat
- 2 linguri miere
- 2 file de somon
- 1 buchet de sparanghel
- 6 felii de lămâie
- 4 crenguţe de cimbru proaspăt
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 200˚C. Adăugaţi cartofii pe o foaie de copt, pe tavă.Condimentează cu ulei de măsline, cimbru, sare şi piper.
Se coc 20 de minute.Marinata de somon: combinaţi zeama de lămâie, usturoiul, pudra de ceapă, ardeiul, cimbrul, pătrunjelul şi mierea şi amestecaţi până la omogenizare.
Pe aceeaşi tavă de copt, împingeţi cartofii într-o parte a tăvii şi adăugaţi somonul şi sparanghelul.Condimentează-le cu ulei de măsline, sare şi piper. Toarnă marinata pe somon cu lingura sau foloseşte o pensulă.
Ornaţi somonul cu felii de lămâie şi cimbru.Se vor coace împreună 12-14 minute sau până când somonul este gătit. Poftă bună!
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik