Somon în crustă de cartofi. Savuros și ușor de preparat

 Oana Pantazi
.

O porție de somon în crustă de cartofi se va dovedi salvatoare, atât la prânz, cât și la cină. Iar dacă aveți musafiri la masă, veți face impresie cu acest preparat savuros și simplu de preparat. În plus, proprietățile somonului nu mai au nevoie de nicio prezentare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Dacă nu ați gătit până acum somon în crustă de cartofi, a venit momentul să încercați această rețetă fină și savuroasă, care se prepară repede și, în plus, nu necesită multe ingrediente. Mai mult, modul de preparare este simplu, iar rezultatul – spectaculos. Nu în ultimul rând, somonul este considerat cel mai bun pește pentru alimentația noastră. Acesta conține cantități ridicate de vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. Iar o porție de 100 de grame are 155 de calorii, 21,6 grame de proteine și 6,9 grame de grăsimi. 

Citește și: Rețete pentru bila leneșă, perfecte după Paște

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Salată de rucola cu somon afumat și roșii cherry

Citește și: Somon în crustă de verdețuri cu sparanghel și unt

Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată. Desert delicios

Somon în crustă de cartofi cu baby spanac

O tavă generoasă de somon în crustă de cartofi se gătește în doar 35 minute, în timp ce pentru preparare aveți nevoie de doar 15 minute… Un motiv în plus să încercați această rețetă savuroasă.

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 35 min
  • Gata în: 50 min

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 3 file-uri de somon feliate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 cepe roșii tăiate julien
  • 1 lingură de făină
  • 300 g baby spanac
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 50-100 g cașcaval ras
  • unt pentru uns tava

Cum se prepară somonul în crustă de cartofi la cuptor

  1. Adu o cratiță cu apă sărată la fierbere, aruncă în ea cartofii și lasă-i 2-3 minute. Scurge, dă deoparte.
  2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și pune ceapa tăiată julien (felii subțiri) 5 minute. Adaugă făina, amestecă. Opărește spanacul la foc mediu, apoi scurge excesul de apă.
  3. Pune, strat după strat, cartofii, ceapa, spanacul și somonul feliat, terminând cu un strat de cartofi.
  4. Toarnă smântâna peste, presară cașcavalul ras și dă la cuptor 20-30 de minute, la foc mediu.

Sursa: Unica.ro

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton