Supă cremă de cartofi cu bacon. O rețetă ideală pentru prânz

 Sutiu Theodora
.

Rețeta de supă cremă de cartofi cu bacon. Dacă vă doriți un fel de mâncare ușor de digerat, care merge perfect la orice masă, nu înseamnă că trebuie să gătiți ceva fără gust și savoare. Ei bine, supa crema de cartofi cu bacon este ideală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețeta de supă cremă de cartofi cu bacon. Este foarte ușor de preparat și vă va surprinde din toate punctele de vedere. O supă consistentă, hrănitoare, perfectă pentru zilele răcoroase de toamna.

Citește și: Rețetă de supă de varză dulce

Citește și: Supă de roșii

Citește și: Rețetă de supă cremă de dovlecei

Citește și: Rețetă de supă de roșii cu tăieței

Rețeta de supă cremă de cartofi cu bacon. Se poate asezona în funcție de preferințe. Cartoful merge bine și cu hrean, usturoi, cimbru, salvie.

Supă cremă de cartofi cu bacon. Ingrediente

400 g cartofi
2 cepe albe potrivite
1 l lapte
50 g unt
300 g bacon
250 g caşcaval
sare
piper
busuioc, pentru decor

Supă cremă de cartofi cu bacon. Mod e preparare

Rețeta de supă-cremă de cartofi cu bacon. Se pune un litru de apă la fiert cu puțină sare. Apoi, se curăță ceapa și se taie rondele.

Când apa începe să fiarbă, adăugați cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Lăsați totul să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

Strecurați legumele şi puneți-le din nou zeama la fiert împreună cu laptele. Adăugați sare și piper după gust. Apoi, dați la blender legumele fierte, iar crema obţinută o se adaugă în supa care fierbe.

După câteva clocote, adaugi untul apoi dai deoparte. Într-o tigaie de teflon se prăjește baconul, fără adaos de grăsime pentru că baconul va lasă suficientă grăsime.

Se servește cu niște caşcaval ras şi frunzuliţe de busuioc. Timpul de preparare este de maxim o oră.

Se servește cu bucăţele de bacon prăjit, caşcaval ras şi frunzuliţe de busuioc. Timpul de preparare este de maxim o oră.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton