Vine toamna și simțim nevoia să ne bucurăm de cele mai delicioase legume de sezon. Pe lângă ghiveciuri și diverse mâncărici vegetariene, îți propunem o rețetă delicioasă de supă cremă de morcovi și păstârnac. O combinație dulce cu multe arome, de care te vei îndrăgosti pe loc.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru supă cremă de morcovi și păstârnac
- 5 morcovi mari (600-700 gr)
- 2 bucăţi păstârnac
- 1 ceapă mare
- 1 cartof
- sare, piper
- 1 crenguţă cimbru verde
- 3 linguri ulei de măsline
- 500 ml apă/supă de legume
- opţional – smântână; jumătate de linguriţă de chimion măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele.
Se feliază morcovii şi păstârnacul, ceapa se taie în sferturi, iar cartoful în cuburi.
Se pun legumele într-un bol, se adaugă uleiul de măsline, sare, piper şi crenguţa de rozmarin. Se amestecă şi se pun legumele într-o tavă.
Se coc legumele pentru 20 de minute la 180 de grade.
Apoi, se transferă într-o oală, se adaugă 500 ml apă sau supă de legume şi se fierb legumele la foc mediu până se înmoaie.
Crenguţa de cimbru se aruncă în acest moment.
Se pasează legumele până când obţineţi o supă cremoasă şi fină. Dacă în timpul fierberii s-a evaporat prea mult lichid, mai adăugaţi apă sau supă de legume până ajungeţi la consistenţa dorită.
Potriviţi de sare şi piper.
Dacă vă place chimionul, cred că este o combinaţie grozavă, aşa că puteţi să aduăgaţi şi jumătate de linguriţă de chimion măcinat.
Citește și: Ce cadou i-a trimis Alin Oprea fiicei sale la 18 ani, după ce i s-a interzis să vină la majorat:„E dureros, dar o iubesc necondiționat!’
De asemenea, dacă nu sunteţi vegani sau dacă nu ţineţi post, la sfârşit puteţi încorpora câteva linguri de smântână.
Supa cremă de morcovi şi păstârnac se serveşte fierbinte, cu piper proaspăt măcinat şi crutoane aromate.
Sursa: https://www.aromeinbucatarie.ro/supa-crema-de-morcovi-si-pastarnac/