Dacă ești în pană de idei în perioada postului supa de linte poate fi alegerea ideală. Nu are multe calorii, e sățioasă și un adevărat deliciu. Ela Crăciun recunoaște că o pregătește ori de câte ori are ocazia și are și un secret: fierbe lintea în două trei-ape, asta ca să nu provoace balonare și să fie repede digerată.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Supa de linte poate fi perfectă la masa de prânz sau atunci când îți dorești să iei o cină ușoară. Dramaturgul grec Aristofan numea supa de linte „cea mai dulce dintre delicatese'. „Datorită conținutului crescut de fibre, fier, magneziu, fosfor și proteine și conținutului ei scăzut de grăsimi, se consideră că este un aliment foarte sănătos.
Ingrediente pentru supa de linte, pentru patru porții
100 g de linte portocalie
2 cepe
1 ardei gras
2 roșii
2 căţei de usturoi
100 grame de ţelină
2 morcovi
3 cartofi
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de turmeric (opțional)
1 linguriță de ghimbir ras (opțional)
400 ml de apă sau supă de legume
Citește și: Rețetă de cornulețe cu untură. Secretul gospodinelor pentru un aluat fraged
Citește și: Rețeta de somon teriyaki a lui chef Horia Manea. Delicios și gata într-un timp record
Citește și: Rețeta de focaccia de post a lui Sorin Bontea
Citește și: Rețeta de doradă cu polenta și chimichurri. Preparatul Andreei Corb, fostă concurentă la MasterChef
Citește și: Cum prepară Andreea Raicu Sushi tarts în cinci pași simpli
Citește și: Rețetă de sfogliatella – desertul italian cu foietaj crocant și umplutură de ricotta și portocală
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/cover-alina-sorescu-192.jpg)
Cum se prepară supa de linte
Curăță și tocă toate legumele. Pune-le la călit începând cu ceapa și morcovul, continuă cu roșiile, ardeiul, cartofii și lintea. După aproximativ 5 minute, când legumele s-au înmuiat, adăugă apa fierbinte și lasă-le să fiarbă aproximativ 20 de minute de la primul clocot.
Când toate legumele sunt fierte, se îndepărtează de pe foc și se pasează cu blenderul.
„Lintea se hidratează înainte de gătire într-un vas cu apă rece, puțin sărată, de la 15 minute până la 2 ore. Acest proces o face mai ușor digerabilă și la reducere timpului de fierbere. În plus, o și fierbem în 2-3 ape, ca să eliminăm riscul de a provoca balonare', spune Ela Crăciun pentru Viva.