Supă de linte cu legume. Perioada Postului de Crăciun a început deja, astfel că numeroase persoane au decis să țină întreg Postul. Dacă și tu faci parte dintre ele sau începi abia acum și nu ai idei de ce mâncare să gătești, noi îți sărim în ajutor. Iată rețeta de supă de linte cu legume, de la ingrediente până la modul de preparare.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de supă de linte cu legume este una extrem de simplă, ideală pentru Perioada Postului. Nu doar că se face repede, ci ai nevoie și de puține ingrediente, pe care cel mai probabil sigur le ai în bucătărie. Gustul este unul unic și totodată rețeta este una extrem de sănătoasă!
Citește și: Rețeta de pâstârnac și morcov caramelizat cu cimbru pentru masa de Crăciun. Un preparat absolut delicios!
Citește și: Rețete de brioșe pentru Crăciun
Citește și: Rețeta italiană Porchetta pentru masa de Crăciun. Un preparat extrem de delicios
Citește și: Prăjitura Crăiasa Zăpezii cu cremă de vanilie. Rețeta ideală pentru sărbătorile de iarnă
Supă de linte cu legume – Ingrediente
- 1 cană de linte uscată
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 conservă de roșii cuburi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de boia de ardei
- 1 linguriță de cimbru uscat
- sare
- piper
- 1 litru de apă
Supă de linte cu legume – Mod de preparare
Ei bine, într-adevăr supa de linte cu legume nu este la îndemâna oricui, cum este de exemplu ciorba de cartofi. Chiar și așa însă, nu trebuie să vă panicați fiindcă se face foarte repede și o să devină cu siguranță una dintre rețelele de bază din această perioadă a Postului.
Pentru început, clătiți lintea sub apă rece. După, într-o oală mare, se încinge uleiul de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt. După ce s-au călit, adăugați morcovii, cartofii și ardeiul gras tocate foarte mărunt. Amestecați și căliți timp de 5-7 minute, până când legumele încep să se înmoaie.
După ce s-au călit legumele se adaugă roșiile cuburi și boiaua de ardei dulce. Condimentați cu cimbru, sare și piper după gust. Amestecați bine, iar apoi adăugați lintea și apa. Lăsați să fiarbă, apoi lăsați la foc mic timp de aproximativ 25-30 de minut, până când lintea și legumele sunt moi. Se ia de pe foc și este gata de servit alături de toți cei dragi!
Sursă foto: Freepics