Rețetă de tocăniță de cartofi. Tocănița de cartofi ne amintește de gustul copilăriei. Este o rețetă delicioasă și simplu de preparat. În cazul în care nu știați ce să pregătiți pentru masa de prânz, rețeta recomandată de noi este perfectă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de tocăniță de cartofi. Nu trebuie să fii bucătar chef ca să prepari o tocăniță de cartofi. Pe lângă faptul că nu ai nevoie de un talent culinar aparte, este și un preparat foarte gustos. Pentru a face o tocăniță de cartofi delicioasă, ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Citește și: Rețetă saramură de pui.Simplă și aromată
Citește și: Rețetă Cușma lui Guguță.Un desert simplu de preparat
Citește și: Mâncare de conopidă cu pui.Rețetă simplă
Citește și: Rețetă de cașcaval pane.Ieftin și gustos
Rețetă de tocăniță de cartofi – Ingrediente
– 1.5 kg cartofi fainosi
– 2 fire cabanos (sau bacon, carnati)
– 1 ceapa mare
– 1/2 ardei gras rosu
– 2 lingurite boia dulce
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingurita sare
– 3 linguri ulei
– cateva fire de patrunjel
Mod de preparare
1. Pentru început, curățați cartofii și tăiați-i cubulețe.
2. Tocați ceapa mărutn, iar ardeiul tot cubulețe. Apoi, tăiați cabanosul rondele.
3. După care, căliți în uleiul încins ceapa, ardeiul si cabanosul timp de 5 minute.
4. După gust, adăugați sare, boia și piper. Amestecați rapid și puneți cartofii peste, potrivit e-retete.ro.
5. Amestecați bine și adăugați apă cât să acopere cartofii.
6. Apoi, lăsați totul la fiert pentru aproximativ 30 de minute la foc mic, până ce cartofii vor fi fierți.
7. După care, opriți aragazul, verificați dacă mai este nevoie de sare și adăugați pătrunje tocat. Acoperiți cu un capat și lăsați să se răcească puțin.
Poftă bună!
Sursa foto: shutterstock