Îți propunem o rețetă delicioasă de tocăniță de ciuperci, pe care să o servești împreună cu o mămăliguță.
Tocănița de ciuperci se face foarte ușor și este extrem de aromată. Poți folosi mai multe feluri de ciuperci, pentru o diversitate mai mare a aromelor. Dacă nu ții post, sau e dezlegare la vin, poți adăuga puțin vin în tocăniță pentru un plus de savoare.
Această rețetă o poți face și în zilele în care nu ții post, adăugând bucățele de carne de porc slabă, sau chiar de vită.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci proaspete
- 4 cepe
- o căpățână mică de usturoi
- ardei gras rosu și verde
- 250 ml suc de roșii
- o cană de apă
- 4-5 linguri ulei
- boia
- sare
- piper
- 1 legatură mărar
Curățăm și spălăm ceapă și usturoiul, le tăiem cubulețe și le punem la călit în ulei pentru 5 minute.
Adăugăm ardeiul cubulețe și ciupercile curățate, spălate și feliate.
Le lăsăm să fiarbă acoperit în suc propriu pentru cam 10 minute, după care punem sucul de roșii, apa, boia, condimentăm cu sare și piper și dăm cratița la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute până sosul scade și se îngroașă.
La sfârșit adăugăm mărar verde. Servim tocănița alături de mămăliguță. Poftă bună!
Linge-te pe degete savurând această tocană de legume!
Sursa foto: gustos.ro