Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone. Ideal pentru sărbătorile de iarnă

 Calin Maria Bianca
.

Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, astfel că dacă și tu te gândești cu ce îi întâmpini pe cei dragi la masa festivă, ei bine noi îți sărim în ajutor. Nu, nu cu clasicele deserturi pe care le face orice gospodină, ci cu unele noi, simplu de făcut și extrem de gustoase. Nucile caramelizate, portocalele și ciocolata știm că merg mână în mână, așa că doar imaginează-ți ce gust ar avea acest tort cu nuci și cremă de mascarpone cu detaliile menționate mai sus!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă și tu vrei să îți delectezi papilele gustative cu cele mai rafinate arome, specifice chiar acestei perioade, ei bine este timpul să încerci rețeta de mai jos, pe care ți-am pregătit-o pas cu pas, de la ingrediente și până la modul de servire.

Citește și: Rețetă de poale-n brâu

Citește și: Rețetă de prăjitură cu gem și aluat răzuit. Desertul copilăriei pas cu pas

Citește și: „Din nefericire, părinții din ziua de astăzi nu mai știu să spună nu. Dacă nu știi să-i pui limite copilului, ți se va rupe sufletul. El e pervers până la Dumnezeu”. Mugur Mihăescu, sfaturi de parenting, în calitate de tată de fată

Citește și: Cu ce se ocupă iubitul Ramonei Olaru: „Are mai multe afaceri atât în țară, cât și în afara țării, în mai multe țări din Europa”. Cum funcționează relația lor la distanță

Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone. Ingrediente

Pentru două blaturi de nuci cu diametrul de 24 cm:

  • 8 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 130 gr nucă măcinată fin
  • 20 gr pesmet
  • 150 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • un praf sare

Pentru sirop:

  • 400 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță esență de migdale.

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 gr mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un praf de sare.

Pentru decor:

  • 50 gr ciocolată amăruie
  • jumătăți de miez de nucă + 100 gr de zahăr
  • fructe physalis

Tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone. Mod de preparare

Ei bine, nu este o rețetă atât de simplă, încă nici un foarte complicată, fiind de nivel mediu, astfel căorice gospodină se poate descurca dacă își dă silința. Să trecem la treabă! Pentru început pornim cuptorul la 180 degrade Celsius pentru a se încinge. Între timp batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul, sucul de lămâie și amestecăm până când se formează o bezea. Când este gata, adaugăm gălbenușurile și omogenizăm ușor compoziția.

Se incorporează treptat făina, amestecând cu o spatulă de jos în sus, cu mișcări circulare. La final, se adaugă și nuca și se pregătesc formele de copt, tapetate înainte cu hârtie de copt sau ulei cu puțină făină presărată. Se împarte compoziția pentru blat în două părți pe care le întindem uniform în cele două tăvi, apoi lăsăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Când s-au copt, le scoatem, le lăsăm să se răcească bine, apoi le însiropăm cu un sirop preparat prin fierberea apei cu zahărul și vanilia, apoi răcit. Între timp, cât se răcește blatul, ne ocupăm de creme, astfel că mixăm frișca până când devine cremoasă, adaugăm apoi treptat zahărul și amestecăm în continuare până când începe să devină fermă. Adaugă mascarponele și un praf de sare și mixăm în continuare pentru câteva minute.

Acum, fiindcă avem blatul și crema gata, punem primul blat pe platoul de tort și întindem peste el o parte din crema de mascarpone. Adaugăm al doilea blat și îl presăm ușor peste cremă. Apoi îmbrăcăm tortul de jur împrejur și deasupra cu cealaltă parte de cremă și îl lăsăm la frigider pentru cel puțin o oră.

Între timp, caramelizăm nucile, astfel că punem zahărul într-o cratiță mică și-l lasăm să se topească. Adăugăm apoi jumătăți de nuci și le amestecăm bine prin zahărul caramelizat. Întindem nucile caramelizate pe hârtie de copt și le lăsăm la rece. Apoi, topim ciocolata amăruie pe baie de aburi și o punem într-un săculeț de decorare. Începem să decorăm tortul cu nucile caramelizate și ciocolată topită după bunul plac. Poftă bună!

Sursă foto: Freepics

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton