Trei rețete de vară ușor de preparat. Sunt delicioase și nutritive

.

Trei rețete de vară ușor de preparat. A venit vara, iar dacă vrei să profiți de zilele frumoase, avem câteva rețete ușor și rapid de preparat. Dacă ești în căutarea unei rețete numai bune pentru această perioadă, lista de mai jos ar putea fi perfectă pentru tine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!


Trei rețete de vară ușor de preparat. În sezonul de vară cu toții ne dorim mâncăruri ușoare și sănătoare care să ne țină plini de energie. Așadar, dacă vrei să prepari rețete ușoare, rapide, răcoroase și cu ingrediente proaspete, ți-am pregătit o listă cu trei rețete de vară ușoare.

Citește și: Rețetă de salată de cartofi cu ardei și brânză. De ce ingrediente ai nevoie

Citește și:Rețetă de înghețată cu lapte condensat

Citește și:Rețetă de tocăniță de linte. Se prepară foarte ușor


Citește și:Rețetă de ruladă de pui cu sos de mazăre

Salată de vară cu pepene roșu și brânză feta

Ingrediente

  • ½ pepene rosu curatat si taiat bucatele
  • 200 g branza feta
  • o ceapa verde
  • masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare, piper, ulei de masline, menta proaspata

Mod de preparare:

Se taie pepenele, brânza feta, ceapa verde, iar măslinele se tai bucățele și se pun într-un castron. Peste ele se toarnă zeamă de lămâie și putin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă. La final, se toacă mărunt frunze de mentă și se presară peste salată.

Frăgărui cu ananas și carne de porc

Ingrediente:

  • 700 g muschiulet de porc
  • 3-4 cepe
  • 2-3 ardei
  • 4-5 felii de ananas proaspat
  • un pachet de unt
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel, ceapa verde, ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se prepară crema de unt și verdeturile pentru măcerarea carnii de porc, apoi se amestecă pătrunjelul și ceapa verde tocate. După care se taie mușchiul în bucăți, se pun într-un vas, iar peste ele se adaugă crema. Se masează bine și se lasă la măcerat, în frigider, o jumătate de oră. Se spală și se taie felii cepele și ardeii, iar pe un blat special se pun pe rând bucățile de carne, ceapă, ardeii și ananasul. Se încinge grăatul și se pun frigăruile.


Cartofi noi cu brânză la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 250 g branza telemea de oaie
  • patrunjel
  • sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:

Se spală cartofii, se pun pe un servețel de hârtie până se scurg de apă, după care se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Între timp se răzuie brânza, iar pătrunjelul se toacă mărunt. După ce cartofii sunt copti, se scot din cuptor și se zdrobesc ușor, cu un pahar. Se presară peste ei brânza și uleiul de măsline, iar la final se presară pătrunjelul tocat.

Sursa foto: Canva