Cine e Ionuţ Moşteanu. Lider al grupului USR în Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, în vârstă de 52 de ani, a fost unul dintre cei mai vocali USR-iști ai ultimilor ani, dat fiind că e și purtător de cuvânt al partidului.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! MARTIE, GRATIS, AICI!
Cuprins
- 1 Cine e Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR
- 2 În 2016, Ionuț Moșteanu a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor
- 3 Neînțelegeri privind studiile lui Ionuț Moșteanu
- 4 Ionuţ Moşteanu: „S-a pus tot sistemul pe USR ca să ne încurce să îl susţinem pe Nicuşor Dan'
- 5 Ionuț Mosteanu, „vinovat pentru primii pași în politică' ai Elenei Lasconi
În contextul tensiunilor politice, mulți s-au întrebat cine este Ionuț Moșteanu. Ionuț Moșteanu este deputat de Argeș la al doilea mandat și lider al grupului USR în Camera Deputaților. În primii patru ani în Parlament, a militat din Comisia pentru transporturi pentru deblocarea lucrărilor la Autostrada Pitești-Sibiu și pentru alte proiecte mari de infrastructură.
Cuprins
- 1 Cine e Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR
- 2 În 2016, Ionuț Moșteanu a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor
- 3 Neînțelegeri privind studiile lui Ionuț Moșteanu
- 4 Ionuţ Moşteanu: „S-a pus tot sistemul pe USR ca să ne încurce să îl susţinem pe Nicuşor Dan'
- 5 Ionuț Mosteanu, „vinovat pentru primii pași în politică' ai Elenei Lasconi
Cine e Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR
Liviu-Ionuţ Moşteanu s-a născut pe 23 decembrie 1973 în oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, www.cdep.ro.
A urmat cursurile Liceului „Al. Odobescu' Piteşti (1988-1992), ale Universităţii Politehnica Bucureşti – Automatica (1992-1995) şi ale Universităţii „Bioterra' – Management (1996-1999). În perioada 2018-2020, a obţinut un master – engleză la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie – „Filosofie, Politică şi Economie – PPE'.
A lucrat foarte mulţi ani în mediul privat. Între 1993-1995 a fost Sales Representative la Canon Service / Messner GMBH, apoi Executive Manager la Texas Express (1995-1999). Din august 1999 până în septembrie 2002 a fost Account Manager la Scala Thompson / JWT, Senior Brand Communication Manager la Mobifon SA / Connex (noiembrie 2002 – decembrie 2004).
Ionuț Moșteanu a fost, totodată, Marketing Specialist Romania & Moldova la Western Union GMBH Austria – biroul din România (decembrie 2004 – februarie 2006). A mai lucrat ca Strategic Planning Director la Cohn & Jansen (februarie – octombrie 2006), ca Brand Communication Director la Leo Burnett & Target (noiembrie 2006 – septembrie 2007) şi ca General Manager la Total Branding Partners (octombrie 2007 – decembrie 2015).
Cine este Ionuț Moșteanu în viața personală. Ionuț Moșteanu este căsătorit și are doi copii, iar potrivit CV-ului său postat pe site-ul Camerei Deputaților, punctele forte ale liderului USR sunt „orientare catre rezultate, termene şi performanţă; minte analitică şi strategică, atitudine proactivă, experienţă în planificarea şi execuţia proiectelor complexe și experienţă dovedită în managementul de proiect'.
Ca limbi străine, Ionuț Moșteanu a trecut în CV-ul său limba engleză (fluent) și germana (noțiuni de bază), iar la secțiunea Interese, liderul USR a notat motociclete, biciclete și chitara.
În 2016, Ionuț Moșteanu a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor
Pentru câteva luni, Ionuț Moșteanu a fost consilier de ministru (decembrie 2015 – mai 2016) şi secretar de stat la Ministerul Transporturilor (mai – octombrie 2016).
„În 2016, Ionuț a fost secretar de stat în ministerul Transporturilor în Guvernul tehnocrat, unde responsabilitatea sa principală a fost rezolvarea problemelor de management din companiile aflate în subordine, printre care Tarom, ROMATSA, Compania Națională de Aeroporturi București, Portul Constanța. Într-un timp scurt, a reușit să demită câțiva directori incompetenți și să rezolve conflictele cu sindicatele', scrie pe site-ul USR.
Liderul USR este membru în Comisia pentru Transporturi şi Infrastructură şi în Comisia Specială pentru Sport din Camera Deputaţilor.
Neînțelegeri privind studiile lui Ionuț Moșteanu
De-a lungul anilor, presa a discutat pe larg pe seama studiilor lui Ionuț Moșteanu.
„Moșteanu Liviu Ionuț spune că a făcut această universitate între anii 1992-1995, dar în acea perioadă ciclul de pregătire de bază dura 5 ani. Deci dacă liderul USR de la camera deputaților a început facultatea în anul 1992 ar fi trebuit să o termine în anul 1997. Ori nu acest lucru se vede din CV-ul său.
Având în vedere că în anul 1996 se apucă de o altă facultate, una privată, se pare că acesta nu și-ar fi terminat studiile la Politehnică, așa cum lasă impresia că a făcut. A doua universitate trecută este una care la momentul respectiv nu era acreditată și la care ciclul de pregătire minimală era de 4 ani.
Și de această dată spune că a început în anul 1996 dar că a terminat pregătirea în anul 1999, deși studii au durata de 4 ani și ar fi trebuit să fie finalizate în anul 2000, scria 4media.info în 2021.
Ionuţ Moşteanu: „S-a pus tot sistemul pe USR ca să ne încurce să îl susţinem pe Nicuşor Dan'
Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a comentat sâmbătă decizia BEC prin care formaţiunea sa nu poate să îi facă campanie lui Nicuşor dan, după ce i-a retras sprijinul Elenei Lasconi, potrivit news.ro.
Moşteanu afirmă că s-a pus tot sistemul pe USR ca să îi încurce să îl susţină pe Nicuşor Dan şi asta înseamnă că au luat decizia corectă. Ionuţ Moşteanu pune în postare un cod de mandatar financiar fals, „CMF $#$#%#%%#@@' şi adaugă: „Raportaţi-o şi pe-asta!„
„S-a pus tot sistemul pe USR ca să ne încurce să îl susţinem pe Nicuşor Dan. Asta înseamnă că am luat decizia corectă', a scris Moţteanu pe facebook, după decizia Biroului Electoral Central. „Ne luptăm cu voi! Din 2016 şi mulţi ani de-acum încolo! CMF $#$#%#%%#@@ Raportaţi-o şi pe-asta', mai scrie Ionuț Moşteanu.
Ionuț Mosteanu, „vinovat pentru primii pași în politică' ai Elenei Lasconi
Într-o postare pe Facebook făcută în 2020, Elena Lasconi îl numea pe Ionuț Moșteanu „vinovat pentru primii pași în politică' și preciza că este un om pe care îl respectă foarte mult.
„Ionut Mosteanu este vinovat’ pentru primii pași pe care i-am făcut în politică. Ce vreau să vă spun, însă, nu are legatură cu politica, ci cu acest om pe care îl apreciez și îl respect foarte mult. În urmă cu vreo doi ani, am declarat în presa națională că m-ar bate gândul să candidez la Primăria Câmpulung, din motive pe care le știți deja.
Ionuț m-a sunat a doua zi și mi-a propus să mă alătur echipei USR. M-am făcut arici’, pentru că nu voiam să aud în ruptul capului de politică. Apoi, ne-am văzut la proteste în stradă, dar nu a pus presiune pe mine pentru a face pasul în politică. M-a lăsat în pace. Nemulțumirea mea față de guvernarea PSD a atins cote de nesuportat înainte de alegerile europarlamentare.
Atunci mi-am dat seama că, dacă vreau să schimb ceva concret, politica este instrumentul. L-am contactat pe Ionuț, după ce l-am urmărit cu atenție în tot acest timp, și i-am spus că aș face acest pas dacă am libertate totală și nimeni, niciodată nu îmi va trasa directive de partid. A fost de acord.
Precaută din fire, i-am comunicat că aș vrea totuși să cunosc echipa. Așa am realizat că aici nu sunt șefi, ci colegi, că deciziile se iau în mod democratic, că principiile de competență și integritate primează. Asta m-a convins.
Îți mulțumesc, Ionuț, pentru sprijinul pe care mi l-ai acordat în tot acest timp, pentru răbdare, profesionalism și mai ales pentru flerul pe care îl ai!„, scria Elena Lasconi atunci.
Între timp, Elena Lasconi s-a răzgândit și susține că Ionuț Moșteanu este unul dintre principalii „bully' din USR, care au contribuit la oprirea sponsorizării ei în prezenta campanie electorală.
Asta arată lipsa de profesionalism a câtorva indivizi din USR. Eu reprezint cu onoare şi cu demnitate fiecare membru al USR (…), nu aceşti indivizi reprezintă USR-ul. (…) Se vede foarte clar că eu nu sunt omul jocurilor de culise. Cred că sunt cel mai independent candidat înscris în cursa aceasta electorală pentru prezidenţiale dar şi cea care a fost anul trecut, pentru că pe mine nu mă poate controla nimeni şi eu nu deraiez de la valorile şi principiile în care cred.
De asemenea, toată viaţa mea am respectat legea, am atras atenţia că este un abuz, că se încalcă şi statutul, statutul este legea noastră de funcţionare a partidului, dar am avut de-a face cu nişte bully, cum se zice în engleză. Cei doi au fost Ionuţ Moşteanu şi Dominic Fritz, dar ceilalţi au votat pentru că au fost convinşi de către cei doi’, a spus Elena Lasconi la B1TV, despre decizia USR.
Ea a precizat că Biroul Național USR nu are cum să îi ridice sprijinul politic.
‘Biroul Naţional nu are cum să îmi ridice sprijinul politic pentru că nu mi l-a dat. Mi l-a dat Congresul USR, care este forul superior. Există Biroul Naţional, există Comitet Politic şi există Congres. Congresul este superior şi Congresul votează care este reprezentantul USR pentru preşedinţia României. Congresul îi spune partidului: trebuie să sprijiniţi acest candidat, ăsta este candidatul, îl sprijiniţi şi financiar şi logistic, ca să ajungă la Cotroceni.
Ei ce fac? Spun să facem şedinţă informală de Comitet Politic. Aceasta este o structură mai mare de 300 de aleşi locali, parlamentari, şefii filialelor judeţene. Este informală. (…) La mijlocul celor 3 ore au pus presiune pe mine, prima oară au încercat să mă forţeze, să supună la vot ca Dominic Fritz să fie preşedintele de şedinţă, dar eu sunt. Nu au putut să facă asta. Ei au vrut să facă un vot pentru retragerea sprijinului politc şi pentru a-l susţine pe Nicuşor Dan’, a povestit Lasconi despre şedinţă.