Catalin Botezatu in Polinezia franceza

.

Tahiti, insula regina din Polinezia franceza, supranumita si insula iubirii, este pentru multi simbolul paradisului.

Vacanta la tropice are un farmec pe care nu-l afli in nicio alta parte, iar Polinezia franceza stie cum sa-si atraga vizitatorii. SPA-urile, cluburile de noapte, restaurantele, pietele pline de flori si fructe sunt raspandite de-a lungul acestor insule vulcanice scaldate de apele Oceanului Pacific.


Tahiti este cea mai importanta insula din Polinezia franceza, aflata la jumatatea drumulului intre coastele chiliene, America de Sud si Australia. Inainte de a te indragosti iremediabil de una dintre plajele tahitiene, cu nisip alb sau negru, opreste-te in capitala Papeete pentru a vizita Muzeul Gauguin dedicat anilor pe care Paul Gaugain i-a petrecut in Tahiti si Marquesas, catedrala Notre-Dame din Papeete sau singurul muzeu dedicat perlelor.

 

 

 

 

NU RATA UN TUR AL INSULEI
O croaziera in jurul insulei strabate peste 70 de mile de coasta, iar din program nu lipsesc opririle la cascade si la siturile antice.


ALTE INSULE
O data ajuns in Polinezia franceza, nu ocoli nici celelalte insule ale arhipelagului. De la celebra Bora-Bora la micutele insule Tahaa sau Huahine, toate sunt la fel de incantatoare.

SURF, SURF, SURF
Valurile mari create de curentii puternici atrag surferi din intreaga lume. Alaturi de cei care stapanesc la perfectiune acest sport, dandu-si intalnire in Vaiiha, pentru cei dornici sa invete, golful Papenoo sau Orofara sunt locurile ideale. Daca nu ai suficient curaj, multumeste-te sa urmaresti spectacolul unic dat de surferi.

GASTRONOMIE
Preparatele din peste tin prima pagina a meniurilor. Dintre specialitatile locale, incearca pestele marinat cu condimente si lapte de cocos.

Nu doar tinerii casatoriti, ci si numeroase vedete aleg Polinezia franceza pentru a petrece aici o vacanta romantica. Printre ele s-au aflat Catalin Botezatu, Naomi Watts, eroina filmului „King Kong, si sotul ei, Liev Schreiber sau Diego Maradona.

Foto: Hepta, arhiva VIVA!