Politically (in)correct

 Revista VIVA
.

Politically (in)correct

Politically (in)correct

Toate filmele „grele” ale premiilor Oscar din 2006 (cu exceptia lui „Crash”) au avut ceva in comun: scenariul cu povesti despre homosexuali. „Brokeback Mountain” a avut parte de publicitate uriasa si gratis din cauza aceasta. Insa, pentru a inchide gura rautaciosilor, trebuie spus ca fiecare dintre aceste pelicule are enorm de multe realizari artistice, care scot din discutie ideea propagandei de orice fel. E arta!

Transamerica
Brokeback Mountain
Foto: www.brokebackmountain.com

De ceva vreme se vorbeste despre „noua moda” in film, pe langa tendinta de a selecta pelicule cu bugete mai mici. Este vorba despre scenarii bazate pe povesti cu homosexuali, cea mai faimoasa fiind „Brokeback Mountain”, care a pierdut totusi onoarea titlului de „cel mai bun film” in favoarea lui „Crash”, un film din 2004 la care nu se asteptau prea multi. In „Transamerica” Felicity Huffman interpreteaza un travestit, care isi doreste cu toate energiile sa devina femeie. Se numeste Bree si spera intr-o ultima operatie care sa-i aduca aceasta transformare. Intr-o zi primeste un telefon ciudat, aparent de la fiul ei, Toby, rezultat dintr-o legatura de pe vremea cand era barbat. Baiatul e in inchisoare si vrea sa scape prin intermediul ei si sa fuga apoi catre Los Angeles. E interesant scenariul, sa recunoastem.

Se pare ca nu multi au putut „inghiti” un film care sparge tabu-urile cum e „Brokeback Mountain”. Unii spun ca tocmai subiectul sau gay l-a facut sa piarda marele trofeu.

Cat despre „Brokeback Mountain” ce sa mai vorbim? A facut atatea valuri prin scenariul sau incat celelalte calitati (indiscutabile!) mai ca nu au fost prea mult comentate. Heath Ledger, candidat si el la Oscar pentru rol principal, a jucat magistral rolul unui barbat cu tendinte homosexuale pe care in primul rand nu si le accepta el insusi. Poate ca, daca nu ar fi avut concurenta lui Philip Seymour Hoffman, ar fi luat statueta. Dar cum Oscar-ul e numai unul la fiecare categorie, cel care i-a dat viata scriitorului Truman Capote, redand fidel in acelasi timp comportamentul nevrotic si efeminat al acestuia, a fost ales. Insa, pentru a elimina orice indoiala, la gala Oscar 2006 nu s-a facut publicitate nici unei orientari sexuale originale asa cum s-a zis. Poate ca nu a fost tocmai o intamplare „aglomerarea” lor, dar cei cu orientari clasice pot fi fericiti ca cel mai bun film e „Crash”, un film despre… divergenta interrasiala.

De Iuliana Alexa.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton