"Crevetii de vis- -vis"

.

Crevetii de vis- -vis

Crevetii de vis- -vis


Ingrediente:

Creveti mari, vinete, dovlecei, rosii confiate, rosii proaspete, muguri de pin, masline, parmezan, salata verde, ulei de masline, cimbru, ceapa verde, usturoi, sare si piper.

Mod de preparare:

Se feliaza subtire vinetele care, apoi, se prajesc. Dovleceii se oparesc si se prezinta pe farfurie. Se prepara crema de rosii. Crevetii se fac la gratar, se asezoneaza si se procedeaza la aranjamentul final.

Vis- -vis de Manastirea Casin, in zona vechii burghezii a Bucurestiului, se afla unul dintre cele mai luxoase restaurante de pe la noi: La Villa. E rafinat, discret, frumos decorat. Imediat ce-i treci pragul, intri intr-o alta lume: cea a gustului bun si a bunului gust. Serviciul este ireprosabil, meniul impresionant. Bucatele pregatite de tanarul si talentatul bucatar francez Lionel Giraud, o celebritate pe tarmul Coastei de Azur, sunt adevarate opere de arta. Nu stii ce sa admiri mai mult: aranjamentul sau savoarea? Combinatiile inedite sau gustul senzational? Pana sa te dumiresti, papilele gustative iti explodeaza de fericire si chiar daca nu esti francofon, iti vine a zice: „chapeau bas!


Celebritati de prima marime, personalitati publice si oameni de afaceri au luat masa aici, intr-o atmosfera intima. Daca simtul gustului este satisfacut pe deplin, cel al auzului nu are nici el de suferit, pentru ca muzica (discreta) este de cea mai buna calitate: jazz cantat in perioada 1948-1972 la Paris, in Saint Germain. Cunoscatorii ii vor recunoaste pe Stan Getz sau Miles Davis. Cat despre ce se poate afla in farfuria dumneavoastra, iata doar un exemplu: „Crevetii de vis- -vis. Hm! Pana si numele mancarurilor iti ridica sprancenele, dar si colturile buzelor a zambet ce anticipeaza placerea. Apropo, La Villa implineste 3 ani. Bonne Anniversaire!

Cristina Stanciulescu Fotografii: Arhiva VIVA!.