Desert "Peccato della gola"

.

Desert 'Peccato della gola

Desert „Peccato della gola'


Daca vreti sa simtiti savoarea Italiei in mijlocul Bucurestiului, nu trebuie decat sa mergeti la restaurantul Eden. De cum treci pragul acestui restaurant, descoperi un loc aranjat cu bun gust, cu un mobilier si feronerii interesante si cu picturi pe pereti ce imita frescele etrusce descoperite in catacombele Romei.

Ingrediente:

ciocolata,
lapte,
unt,
oua,
sirop de blu
curra§ao,
sirop de rodii,
menta,
smantana dulce,
zahar,
un baton de vanilie

Mod de preparare:

Se amesteca, separat, ciocolata topita cu laptele, apoi cu oua, zahar si putina faina, astfel incit sa rezulte un aluat de ciocolata. Acest aluat se baga la cuptor si se coace la foc mic vreo cinci-sase minute. Sosurile se fac separat. Siropul de blu curra§ao se amesteca cu smantana dulce, siropul de rodii cu putin unt si smantana; menta proaspata se paseaza si se amesteca cu unt si se obtine sosul de menta; batonul de vanilie se amesteca la cald cu lapte si cu oua si rezulta crema de vanilie.

Daca ai norocul sa-l intalnesti si pe Renzo, patronul localului, vei face cu adevarat cunostinta cu spiritul italian – deschis, prietenos, comunicativ.
Renzo insusi e un personaj. E un italian din Roma, care a jucat ani buni fotbal de sala la Lazio, care a lucrat cu celebrul show-man de la Rai Uno, Fiorello, si care a ajuns pana la urma in Romania, unde s-a casatorit, a cumparat o fabrica de mobilier si a deschis, iata, acum un an, si acest restaurant. Pentru decorarea localului nu a apelat la serviciile nici unui arhitect, ci a facut totul dupa cum s-a priceput el; desigur, mobilierul si decoratiunile din fier forjat au fost facute in propria lui fabrica. Acum, prietenii care-i viziteaza restaurantul, incantati de ce a iesit, au inceput sa-l invite sa le decoreze si lor locuintele.

Asta-i numai atmosfera. Pana acum nu am vorbit deloc despre mancare. Putem spune, pentru a va face o idee, ca la Eden se duc angajatii ambasadei Italiei si spun ca acolo pot manca exact ca le ei acasa.
Pentru clientii romani, vesnic indragostiti de ciorba de burta, Renzo a adus din Italia o reteta speciala, in care burta este preparata cu sos de rosii si cu branza peccorino. Toate preparatele sunt facute cu produse proaspete si naturale – ceea ce e un atu incontestabil al localului.
Chiar si sosurile din desertul care a fost pregatit special pentru VIVA! – „Peccato della gola („Pacatul gurii) -, desi pare greu de crezut vazand culorile, a fost facut numai din ingrediente naturale.


Cezar Paul-Badescu; Fotografii: Sebastian Enache ; Stilist: Ileana Raducanu.