Strudel cu branza si stafide in sos de afine cu inghetata de vanilie si caramel

.

Strudel cu branza si stafide in sos de afine cu inghetata de vanilie si caramel

Strudel cu branza si stafide in sos de afine cu inghetata de vanilie si caramel


Ingrediente:

– foi de strudel
– telemea de vaca
– iaurt
– oua
– unt
– sare
– bicarbonat de sodium
– zahar, stafide
– sos de afine
– caramel
– inghetata de vanilie


In stil german
Mai degraba monument istoric decat restaurant de lux, „Caru cu bere da un farmec aparte centrului istoric al orasului. „Cunoscut ca beraria lui Niculai Mircea, la inceputul secolului trecut, acesta era unul dintre cele mai populare localuri din Capitala. Printre cei mai fideli oaspeti se numarau George Cosbuc, Octavian Goga si I.L.Caragiale. Realizat dupa un plan al austriacului Zigfrid Kofczinsky, beraria are o arhitectura impresionanta, in stil gotic cu elemente baroce. De curand renovata, constructia a pastrat toate elementele decorative din secolul al XIX-lea, de la vitralii, picturi, candelabre, pana la sculpturile de lemn, lambriuri, mese si scaune. Picturile murale au fost restaurate, la fel si vitraliile, originale din 1924. Din acelasi an este si pardoseala, groasa de cativa centrimetri, fabricata la Turda, iar un orologiu foarte valoros, datand din 1879 inca mai tine socoteala timpului.


Unic pentru o locatie de acest gen si, implicit foarte atractiv pentru turisti, „Caru cu bere este un „restaurant-muzeu care gazduieste si un „gift shop, de unde se pot achizitiona suveniruri si bineinteles, halbe de bere. De altfel, „Carul este o berarie autentica, conceputa dupa standarde impuse de locatii similare din Austria sau Germania, asa ca de aici nu lipsesc ciolanul la cuptor, celebrii carnati frankfurter sau berea casei, servita in halbe traditionale nemtesti, de un litru. Meniul nu este foarte bogat, imbinand bucataria nemteasca si cea romaneasca: gulas picant, carnati albi de vita, carnati de Plescoi, varza dulce calita, pulpe de pui la cuptor, faimosii mititei, serviti cu mustar sau hrean, iar ca desert, in „dulcele stil nemtesc, strudel cu mere sau cu branza.


:: Amalia Nastase :: „As zice ca este unul dintre restaurantele clasice din Bucuresti cu un cadru superb, o cladire unica prin valoare istorica si felul in care a fost restaurata. In plus, este singura berarie traditionala din Romania cu bere de exceptie si mancare romaneasca cum nu mai gasesti in alta parte. Ciolanul de porc de la Car este mult prea bun si prea mare, dar din cand in cand merita sa te mai… sacrifici.


Din afine poti face o savuroasa afinata de casa!

Ioana Capanu; Fotografii: Sebastian Enache.

Iti recomandam sa incerci si urmatoarea reteta usoara de amandine