Sushi Matsu

.

Sushi Matsu

Sushi Matsu


Ingrediente:
ton;
somon si peste seabass;
orez;
sos de soia
Mod de preparare:
Se fac rulouri din orezul fiert si pestele crud.

 


Benihana, in japoneza, inseamna „floare rosie. Din 1964 inseamna si un nou concept in bucataria de lux, care porneste de la traditiile culinare japoneze, adaptate insa la standardele omului actual occidental. In acel an, un japonez deschidea in New York restaurantul „Benihana din Tokyo, local care a avut un succes enorm si si-a extins apoi o adevarata retea in intreaga lume.


De anul acesta, putem sa mergem la restaurantul „Benihana si in Bucuresti, la primul etaj al hotelului Howard Johnson, unde ne putem aseza la una dintre mesele hibachi, ne putem retrage intr-un separeu cu mese tatami sau putem comanda ceva de la sushi bar.

Mesele hibachi tin de specificul resaturantului si, pe plitele cu care sunt dotate, bucatarii asiatici ai localului gatesc tot felul de bunatati in fata clientilor.
Bunatati care sunt tot timpul proaspete, aduse special din Asia sau din Australia. La toate acestea se adauga o ambianta speciala, cu chimonouri originale pe pereti si mobilier de factura japoneza, marca Ligne Roset.

Cezar Paul-Badescu Fotografii: Howard Johnson si arhiva VIVA!.