Candva, una dintre cele mai mari desfatari ale mele era sa comand acasa mancare chinezeasca, sa ma straduiesc (in zadar) sa manuiesc cu indemanare be]igasele si sa ma laud la nesfarsit cu sanatoasele mele principii culinare.
Spun „candva pentru ca, intre timp, nu mai fac asta acasa, ci intr-un restaurant chinezesc cu opt saloane. Se numeste Orasul Interzis – asa era supranumit Palatul Imperial Chinezesc, unde oamenii de rand nu aveau acces – si orice semnal de alarma ti-ar declansa numele, merita sa incerci meniul variat, care acopera toate regiunile din China.
Orez yang zhou: orez, castraveti, creveti, morcovi, porumb, oua
Fructe de mare, plante salbatice, sosuri exotice, sunt doar o parte din ingredientele ce fac din Orasul Interzis primul restaurant chinezesc de lux. Ca dovada suplimentara ca nu este vorba doar despre inca un loc ce se vrea exotic, echipa de bucatari este formata din maestri chinezi.
Str Silvestru, Nr. 3 |
Nu stiu exact care este secretul ingredientelor pe care oricum nu le pot pronun]a, dar dupa fiecare masa aici as putea sa jur ca sunt urmasa dinastiei Ming.
Oana Popoiag, Foto: Cosmin Popescu, arhiva Viva!