Vrei să ştii care sunt cele mai bune restaurante din Bucureşti? Tocmai au fost premiate astăzi, cu ocazia de-acum tradiţionalului Top Restograf. Ceremonia a fost găzduită de un restaurant din Centrul Vechi şi a fost prezentată de amfitrionul premiilor, George Butunoiu.
Chef Joseph Hadad, alături de Anita Panait (PR) şi de colegul nostru Horia Ghibuţiu
Iată palmaresul celor mai bune restaurante din oraş în 2014, în viziunea Restograf:
- Restaurantul anului: Zexe
- Cea mai bună bucătărie americană: Red Angus Steakhouse
- Cea mai bună bucătărie arăbească: Damascus Palace
- Cea mai bună bucătărie chinezească: 5 Elemente
- Cea mai bună bucătărie franţuzească: Le Fin Palais Royal
- Cea mai bună bucătărie germană: Die Deutsche Kneipe
- Cea mai bună bucătărie grecească: Amvrosia
- Cea mai bună bucătărie internaţională: Joseph by Joseph Hadad
- Cea mai bună bucătărie italiană: Osteria Gioia
- Cea mai bună bucătărie japoneză: Yoshi
- Cea mai bună bucătărie libaneză: Four Seasons (Dorobanţi)
- Cea mai bună bucătărie românească: Vatra Neamului
- Cea mai bună bucătărie spaniolă: El Puerto Iberico
- Cea mai bună bucătărie turcească: Harem
- Cea mai bună bucătărie nespecifică: The Artist
- Cea mai bună bucătărie urbană: Alt Shift
- Cel mai bun restaurant pescăresc: Cherhanaua Ancora
După cum a precizat George Butunoiu, categoriile au fost stabilite având drept criteriu existenţa a minimum zece restaurante de la fiecare secţiune. Tot azi, au fost acordate şi câteva menţiuni, printre care şi cea cuvenită restaurantului Escargot, închis de curând.
Foto: Dan Nichitiu
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro
Fanatik