Vrei să ştii care sunt cele mai bune restaurante din Bucureşti? Tocmai au fost premiate astăzi, cu ocazia de-acum tradiţionalului Top Restograf. Ceremonia a fost găzduită de un restaurant din Centrul Vechi şi a fost prezentată de amfitrionul premiilor, George Butunoiu.
Iată palmaresul celor mai bune restaurante din oraş în 2014, în viziunea Restograf:
- Restaurantul anului: Zexe
- Cea mai bună bucătărie americană: Red Angus Steakhouse
- Cea mai bună bucătărie arăbească: Damascus Palace
- Cea mai bună bucătărie chinezească: 5 Elemente
- Cea mai bună bucătărie franţuzească: Le Fin Palais Royal
- Cea mai bună bucătărie germană: Die Deutsche Kneipe
- Cea mai bună bucătărie grecească: Amvrosia
- Cea mai bună bucătărie internaţională: Joseph by Joseph Hadad
- Cea mai bună bucătărie italiană: Osteria Gioia
- Cea mai bună bucătărie japoneză: Yoshi
- Cea mai bună bucătărie libaneză: Four Seasons (Dorobanţi)
- Cea mai bună bucătărie românească: Vatra Neamului
- Cea mai bună bucătărie spaniolă: El Puerto Iberico
- Cea mai bună bucătărie turcească: Harem
- Cea mai bună bucătărie nespecifică: The Artist
- Cea mai bună bucătărie urbană: Alt Shift
- Cel mai bun restaurant pescăresc: Cherhanaua Ancora
După cum a precizat George Butunoiu, categoriile au fost stabilite având drept criteriu existenţa a minimum zece restaurante de la fiecare secţiune. Tot azi, au fost acordate şi câteva menţiuni, printre care şi cea cuvenită restaurantului Escargot, închis de curând.
Foto: Dan Nichitiu