(P) Cât de des folosești o mască de față?

 Sava Elisabeta
.

Dacă te preocupă frumusețea și strălucirea tenului tău sau îți dorești să scapi de anumite probleme apărute la nivelul pielii, creează o rutină din aplicarea corectă a măștilor faciale. Acestea reprezintă un tratament excelent pentru excesul de sebum, riduri, pungi de sub ochi, piele uscată sau acnee. 

Orice femeie își dorește ca fața ei să fie strălucitoare, curățată în profunzime, revigorantă și hidratată, însă pentru a obține rezultate eficiente specialiștii în cosmetică recomandă ca măștile pentru ten să fie utilizată în mod regulat. 

Cu toate că pot oferi rezultate uimitoare în timp record, multe dintre femei nu știu cât de des pot folosi aceste produse faciale pentru a se bucura din plin de beneficiile lor. Drept urmare, vom vorbi în cele ce urmează despre câte măști este bine să aplici pe ten într-o singură săptămână.

Masca de față peel off

Produsele faciale cu rol exfoliant sunt esențiale pentru îmbunătățirea texturii pielii. Acestea oferă un aspect plăcut și o senzație de reconfortare, decongestionează, micșorează și purifică porii. Masca de față peel off îndepărtează celulele moarte, permițând tenului să respire liber și curat. Însă, cu acest tip de tratament trebuie să fii foarte atentă deoarece trebuie adaptată tipului de ten. Dacă este vorba de o piele mai puțin delicată, produsul poate fi utilizat o dată pe zi, fără să aibă vreun efect negativ. În cazul în care vorbim de o piele sensibilă, care se irită sau se rănește foarte ușor, nu trebuie să exagerezi cu aplicarea măștii, întrebuințarea sa o dată pe săptămână fiind de ajuns.

Este indicat să folosești un produs care să elibereze eficient nutrienții în piele, precum masca de față șervețel cu cărbune pe care o găsești pe catena.ro, care este îmbibată cu un ser special ce purifică tenul. Aceasta exfoliază delicat pielea și are un efect de oxigenare a feței pentru a oferi un aspect tonic și proaspăt.

Masca de față pentru hidratare

Acest tip de mască are rolul de a hidrata și calma pielea feței, mai ales în cazul tenului foarte uscat. Folosită în mod regulat, tenul va deveni mai curată și mult mai fină, fapt ce se poate observa și prin o mai bună acțiune a produselor cosmetice asupra feței pentru că se îmbunătățește aderența.

Majoritatea femeilor consideră că masca de hidratare este un înlocuitor al cremei de noapte sau de zi și că poate fi aplicată fără a se ține cont de vreo regulă. Teoretic, poți face asta dacă consulți cu atenție lista de ingrediente de pe ambalaj și constați că produsul ales nu conține substanțe dăunătoare care să provoace iritații, arsuri sau chiar răni. Ca să te asiguri că nu îți expui tenul niciunui risc, cel mai eficient este să folosești masca de hidratare o dată pe săptămână în anotimpul cald și de două ori pe săptămână în sezonul rece.

Masca de față pentru scrubbing

Cu ajutorul măștii faciale pentru scrubbing se îndepărtează pielea moartă de la nivelul tenului prin frecarea cu microcomponente dure sau diferite tipuri de substanțe și elemente. Deoarece este vorba despre o procedură agresivă, pielea se rănește și se irită în acest proces, astfel că este indicat să i se ofere timp pentru a se reface. Așadar, cel puțin una sau două zile după aplicarea măștii nu se recomandă folosirea machiajului. Chiar dacă contribuie la regenerarea celulelor pielii, masca pentru scrubbing nu se folosește decât o dată la două săptămână ori mai rar, indiferent de tipul de ten.

Masca facială nu este similară cu o cremă pe care poți să o folosești zilnic. Potrivit specialiștilor în beauty, nu ar trebui să folosești mai mult de trei măști pe săptămână, însă aceasta este o regulă generală. Cel mai indicat ar fi să aplici masca facială în funcție de necesitățile tenului și rezistența pielii ca să te asiguri că obții rezultate excelente pentru un timp cât mai îndelungat.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton