(P) Ce poți face într-un weekend în Galați?

 Sava Elisabeta
.

România este o țară cu peisaje încântătoare, monumente istorice și numeroase centre culturale. Anual, aceasta este vizitată de numeroși turiști din toate colțurile lumii, dornici să descopere frumusețile țării noastre.

Dacă ți-ai propus să faci o mică escapade de week-end, ia în calcul să vizitezi orașul Galați. În oraşul unde Dunărea, Siretul şi Prutul se întâlnesc, peisajul este pitoresc, iar atmosfera este una aparte. În plus, locurile pe care le poți vizita aici nu sunt puține. 

Galațiul este reședință de județ, dar și unul dintre cele mai mari centre economice din țară. Dacă ai de gând să faci o mică escapade de week-end aici, te poți caza la hotelurile de pe faleză. De ce? Pentru că acestea oferă o panoramă frumoasă a Dunării.

De asemenea, iată mai jos și ce poți face în acest oraș, pentru a avea un city break reușit.

Vizitează grădina botanică

Dacă îți plac florile și iubești natura, îți recomandăm să vizitezi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Aici se află o grădină botanică, devenită cunoscută şi sub numele de Parcul Dendrologic. Grădina a fost înfiinţată în anul 1990 şi domină malul stâng al Dunării.

Pe cele 15 hectare ale sale pot fi admirate colecţii de plante din zone tropicale şi subtropicale, precum cactuşi, euforbii, palmieri sau crotoni. Mai mult decât atât, Grădina Senzorială, unică în România, găzduiește grădinile verticale, dar și aleea terapeutică, loc unde poți păşi desculţ pe pietriş, fân sau buşteni de lemn.

Plimbă-te pe faleza Dunării

Cu o lungime de aproape 3 km, faleza Dunării din Galați este un loc pe care trebuie neapărat să îl vezi, dacă ajungi în acest oraș. Aceasta este amenajată cu pistă pentru biciclete si înfrumusețată cu numeroase sculpturi din metal. În plus, în apropierea sa se află și Palatul Navigatiei proiectat de arhitectul roman Petre Antonescu, cel care a proiectat Arcul de Triumf din București.

De asemenea, tot aici există și este o zonă amenajată pentru mișcare, dar și una în care se poate pescui. Așadar, dacă alegi să te plimbi pe faleză, nu o să te plictisești.

Vizitează Biserica Fortificată Precista

Biserica Fortificată Precista este cel mai vechi monument istoric din Galați, ea fiind construită la mijlocul anilor 1600, când era la conducere Vasile Lupu. Din păcate, de-a lungul timpului, aceasta a fost arsă de turci, distrusă în războaiele ruso-otomano-austriece și jefuită de otomani. Însă, chiar și așa, în anul 1831, locașul sfânt a fost restaurată.Dacă ajungi aici o să poți admira, pe lângă arhitectura deosebită – și o serie de icoane vechi.

Nu rata Muzeul de Istorie „Paul Păltănea'

Muzeul este amplasat în casa care a aparținut familiei Cuza și în care a locuit Alexandru Ioan Cuza, în timpul când a fost judecător și pârcălab. În prezent, muzeul are un patrimoniu de peste 50.000 bunuri culturale, iar colecțiile sunt din diferite domenii: arheologie, numismatică, medalistică, etnografie, filatelie, artă decorativă, dar și multe altele.

Odată ajuns aici vei putea admira amfora cu ulei de măsline de acum aproximativ 2000 de ani, găsită în pământ de câțiva țărani, vase din culturile Gumelnița și Cucuteni, dar și multe alte obiecte bisericești.

Vizitează Muzeul Casa Cuza Vodă'

Un alt loc impresionant pe care merită să îl vizitezi când ajungi în Galați este Muzeul Casa Cuza Vodă'. Aici sunt expuse veșminte și accesorii vestimentare, dar și documente care fac referire la politica reformatoare a lui Alexandru Ioan Cuza.

De asemenea, pot fi văzute și numeroase arme albe și de foc, medalii și monede de epocă.

În curtea muzeului se află un alt monument istoric, înscris în lista monumentelor istorice: bustul lui Alexandru Ioan Cuza, realizat în anul 1886.

Dacă ai de gând să vizitezi România, include pe lista destinațiilor tale și orașul Galați. Aici te poți relaxa plimbându-te pe faleza Dunării, poți admira colecțiile de plante din Grădina botanică, iar seara îți recomandăm să iei cina la 100 de metri înălţime, în turnul de televiziune. Dacă un tur de forță prin acest oraș ți-a deschis apetitul, descarcă aplicația foodpanda și consultă lista cu restaurante din Galati, pentru a comanda un super-preparat delicios, chiar acolo unde vrei. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton