(P) Plantele carnivore, motiv de film de groază

 advertising.ringier
.

 Ia spune, ai risca să-i trimiți celui mai mare dușman al tău printr-o florarie online Bucuresti o plantă carnivoră? Ar fi asta, oare, metoda ideală de răzbunare pentru tot ce ai pătimit din cauza acestuia? Ai putea încerca, desigur, însa, îți garantăm că nu ai reuși câtuși de puțin să te răzbuni pe nimeni așa, întrucât plantele carnivore nu sunt cele despre care citeai tu atunci când erai copil în revistele de benzi desenate, așadar, ele nu mănâncă oameni. Oricât de urată ar fi reputația acestora, ele nu sunt absolut deloc acei monștri cu frunze care stau liniștiți doar pentru a face odată hap și gata, s-a zis cu tine.

       Celor ce nu știau, plantele carnivore nu se hrănesc cu ființe mari, întrucât, haideți să fim serioși, acest lucru nici nu ar fi posibil din pricina dimensiunilor acestora reduse, în comparație cu majoritatea animalelor si oamenilor. Ai putea să zici „bine, dar dacă bag degetul acolo, mi-l retează?” Poate dacă ți-ai ține degetul acolo timp de câteva zile, cam cât timp durează procesul de digestie în cazul plantelor carnivore, ai putea sa scapi de degetul ăla în plus, care oricum te încurcă. În caz contrar, poți sta fără nicio grijă! Plantele carnivore sunt perfect inofensive oamenilor și animalelor din casa ta. Mă rog, cu câteva excepții!

     Se poate chiar spune că în ultima vreme, a avea o plantă carnivoră a devenit un lucru la modă. Probabil că în curând vom vedea băieți musculoși însoțiti pe stradă, în loc de câte un câine dintr-una din rasele periculoase, de o plantă carnivoră în lesă. Cum s-ar zice, adevarata răzbunare pe dușman, nu este să-i trimiți cadou printr-un serviciu de florarie online Bucuresti o plantă carnivoră, ci să îți iei tu una ca să-l faci invidios.

       Ei, și dacă tot sunt atat de la modă aceste plante carnivore, haideți să vedem câteva exemple de soiuri, ca să știm ce să cumpărăm, cât și unele informații despre ce sunt acestea, efectiv, și cam cu ce ar trebui să le hrănim.

       Plantele carnivore sunt mari consumatoare de insecte și de viermișori. Așa că, dacă cumva dușmanul despre care povesteam este o muscă ce nu se dă dusă de câteva zile din casă, cea mai bună soluție este să o prindem cumva și să o dăm plantei noastre carnivore, pe nume Grivei. Ori dacă nu ne pricepem să prindem o muscă șmecheră, putem să o lăsăm la voia sorții. La un moment dat se va simți atrasă în mrejele seducătoare ale plantei carnivore și va pieri, spre marea noastră bucurie.

      Lăsând glumele la o parte, haideți să vedem care sunt cele mai cunoscute și mai iubite soiuri de flori carnivore, ca să știm ce anume putem cumpăra dintr-o florărie, dacă ne dorim acest lucru.

Nephentes, spaima șoriceilor

      Cu un aspect extrem de asemănător unei iedere, Nephentes mai este numită de către locuitorii Asiei și Australiei, continente pe care se poate găsi in mod natural, cupa maimuței. Nu crește mai mare de 10-15 cm, așadar, stați fără griji că nu va avea cum să vă mănânce pisica, indiferent cât și-ar dori lucrul acesta. Cu toate astea, ar trebui să vă țineți șoriceii de laborator in siguranță, pentru că, în cazul in care mărimea cupei florii crește suficient de tare, se poate întâmpla un necaz.

Genlisea, clești de rac

          Și această plantă răspandită îndeosebi în ținutul african este extrem de periculoasă pentru insecte, având un mod de operare de tipul cleștilor de rac, și anume prinzându-și prada între frunze pentru ca mai apoi să o digere cu o rapiditate demnă de semănat frica.

Darlingtonia Californica, o plantă carnivoră rară

    O plantă destul de rar întâlnită, îndeosebi în partea de nord-vest a Statelor Unite ale Americii, Darlingtonia Californica a devenit și ea, de-a lungul timpului, una dintre cele mai iubite plante carnivore pe care oamenii le cumpără pentru a le avea in casele lor. Metoda acesteia de atac se aseamănă mult soiului Genlisea, folosindu-și petalele de data aceasta pentru a prinde prada si pentru a o împinge spre interior, unde nu există nici lumină si nici izbăvire.

Drosera, planta carnivoră care crește și în România

   Spre desosebire de soiul anterior, Drosera are o arie foarte mare de răspândire, fiind prezentă chiar și pe meleagurile noastre în anumite zone. Se spune că această plantă este pe cât de frumoasă, pe atât de periculoasă pentru gâze și animale de mici dimensiuni.

Byblis, înfricoșătoarea plantă australiană

     O ultimă plantă carnivoră despre care vom vorbi este Byblis, prezentă în special pe teritoriul Australiei. Și dacă este să cunoaștem ceva despre Australia, acela este faptul că acolo cresc și se dezvoltă cele mai bizare soiuri de plante și cele mai de speriat animale, așa cum și această plantă este. Ce n-ar putea să fie înspăimântător la o plantă extrem de frumoasă care își folosește perii de pe tulpină pentru a atrage prada, pentru ca mai apoi să o mănânce? Ceea ce dă o nouă conotație proverbului american „Killing with kindness' (a omorî cu bunătate).

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton