(P) Thassos, insula pitorească de văzut în această vară

 Pirvu Cristina
.

Una dintre cele mai vizitate destinații europene este Thassos ce adună mii de turiști români în fiecare sezon estival. Supranumită Insula de Smarald sau Insula Vinului, Thassos este acoperită în cea mai mare parte de păduri de pini și plantații de viță de vie, plajele sale sunt unele dintre cele mai încântătoare din bazinul Mării Egee, iar în satele de munte vechile obiceiuri elene s-au păstrat până în zilele noastre.

Evadează pe meleagurile zeilor, într-un sejur de 6 nopți cu autocarul în Thassos, de la Europa Travel la tariful de nerefuzat de numai 799 lei de persoană!

Plaje binecuvântate de zei

Golden Beach, Paradise Beach, Makryammos, Psili Ammos sau Marble Beach sunt doar câteva dintre plajele paradisiace din Thassos, cunoscute de către turiștii români. Fâșiile de nisip sunt scăldate de apele clare ale Mării Egee și brodate de o linie de pini, chiparoși, măslini și lămâi, ce le dau un farmec aparte. Familiile cu copii găsesc aici stațiuni prietenoase și sate de pescari cu atmosferă tradițională, unde se pot delecta cu preparate din pește și fructe de mare gătite după vechile reguli strămoșești.

Dacă ți-ai propus un concediu în luxurianta insulă Thassos trebuie să bifezi neapărat cele mai populare locuri. Dintre acestea, cea mai cunoscută zonă rămâne Marble Beach care până acum câțiva ani era cea mai sălbatică plajă. Aici accesul se făcea greoi abia după ce coborai o pantă abruptă care șerpuia până la cariera de marmură. Plaja de Marmură este compusă din mici pietricele albe, ca boabele de orez, încadrate de o lagună turcoaz și de dealuri molcome acoperite cu vegetație.

Cea mai fotografiată plajă a insulei rămâne însă Golden Beach, compusă din nisip fin, auriu și distinsă prin 'Blue Flag'. Întreaga linie de coastă este umbrită de pini și palmieri ce par că plonjează dramatic în apele ca smaraldul.

Insula fenicianului Thassos

Relaxarea la plajă se îmbină excelent și cu tururi istorice, mai ales că insula Thassos păstrează câteva locuri încărcat de legende cu zei peste care timpul a trecut fără să lase semne. În capitala Limenas vei găsi Agora Antică, cel mai vechi sit arheologic din regiune cu sanctuare și temple închinate lui Artemis și Zeus. La mică distanță de mare, domnește Teatrul Antic, unde pe vremuri aveau loc lupte cu gladiatori, iar astăzi este principalul loc de desășurare a numeroase evenimente grecești, inclusiv Festivalul de Dramă Antică.

Cea mai veche așezare a insulei este Kastro, cocoțată pe o stâncă la circa 500 m deasupra nivelului mării. Vechea cetate era cândva înconjuurată de ziduri fortificate ridicate în urmă cu mai bine de 600 de ani, în interiorul lor se regăseau capele din piatră și clădiri cu rol administrativ. Astăzi, în sit mai pot fi observate ruinele Bisericii Sf. Atanasie despre care se spune că ar fi fost ridicată de localnici în numai 40 de zile, în anul 1804.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flick.com

Oferte Speciale Sejur Thassos

Aparthotel Vranas 2* – Skala Sotiros – tarife de la de la 799 Lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton