Trasee montane în locuri cu Fainoşag

 Florentina Liutic
.

Dacă ţi-au mai rămas câteva zile de concediu pentru această vară, porneşte pe unele dintre cele mai frumoase trasee montane in locuri cu Fainosag. Vei avea parte de aer curat, privelişti spectaculoase, linişte şi locuri minunate în care poţi să faci popas.

Transfăgărăşanul

Transfagarasan

Leagă Muntenia de Ardeal, are numeroase serpentine şi este considerat unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România. Șoseaua Trasfăgărăşan oferă posibilitatea de a vedea lacul şi barajul Vidraru, cascadele Bâlea şi Capra şi lacurile Bălea, Capra sau Lacul Doamnei. Situată între vârfurile Negoiu şi Moldoveanu, la 1.200 km altitudine, cascada Bâlea este de fapt o adunare de cascade mai mici care oferă o imagine unică. De origine glaciară, lacul Bâlea face parte, alături de zona care îl înconjoară, dintr-o rezervaţie ştiinţifică. Cei care ajung iarna aici se pot caza într-una dintre camerele unice şi orginale, decorate după o anumită tematică ale hotelului de gheaţă, în timp ce pentru turiştii care vin vara lacul le oferă posibilitatea de a face canotaj. Lac glaciar, adânc de 11 m, Capra este situat pe un platou pentru campare în care ţi se deschide o privelişte superbă spre vârfurile Buda, Raiosu si Museteica.

Foto: Hepta

Valea Cernei

Valea Cernei

Pitoreasca Vale a Cernei poate fi descoperită la adevărată ei frumuseţe dacă îti începi călătoria la Târgu Jiu şi ai ca punct de oprire oraşul Băile Herculane. Parcul naţional Domogled –Valea Cernei este al doilea ca mărime din ţară, fiind adăpost pentru numeroase specii de plante şi animale. Vârfuri abrupte, canioane, păduri de fag, de castani sau de liliac, pajişti şi peşteri termale unice în România alcătuiesc un peisaj superb care trebuie descoperit. Oraş aflat pe aceeaşi paralelă cu Nisa şi Veneţia, Băile Herculane se bucură de un climat blând, cu influenţe mediteraneene. Cea mai veche staţiune a României şi una din primele din Europa îşi îmbie turiştii cu un peisaj de o frumuseţe aparte, izvoare termale, aer puternic ionizat şi vestigii romane.

Vezi ce parcuri nationale din Romania poti cutreiera in vacanta!

Foto: Shutterstock, Valea Cernei; Baile Herculane

Cheile Bicazului

Lacul Rosu

Inclus în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Haşmaş, traseul Cheile Bicazului leagă Ardealul de Moldova. Printre obiectivele impresionante pe care le întâlneşti sunt lacul Roşu şi Cheile Bicazului, iar cea mai frumoasă parte este considerată a fi cea între staţiunea Lacul Roşu şi satul Bicazul Ardelean. Situat la poalele munţilor Hăşmaşul Mare, Lacul Roşu este cel mai mare lac natural montan din România, formându-se realtiv recent, la 1837. Serpentinele ameţitoare şi peşterile fac din acest traseu unul dintre cele mai căutate de turişti. Lacul de acumulare Izvorul Muntelui, cunoscut şi ca Lacul Bicaz este o altă atracţie a acestui trase. Poate fi traversat cu vaporaşul, ocazie cu care ţi se dezvăluie măreţia întregului peisaj.

Foto: Shutterstock, Lacul Rosu

  • Dacă îți place muntele, nu rata Lacul Vulturilor, un loc încărcat de legendă 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton