Vizitează Nessebar în vacanța de 1 Mai (P)

 Alina Dan
.

Ridicat pe ruinele fostei așezări a tracilor pe numele său Mesambria, Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe europene cu un centru istoric parte din patrimoniul mondial UNESCO, înțesat de bisericuțe medievale din piatră ce domină întreaga coastă a Mării Negre.

Explorează Perla de la Pontus Euxin în vacanța de 1 Mai, prilej excelent pentru a te bucura de primele raze ale soarelui departe de agitația și aglomerația sezonului de vârf. Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Europa Travel vine cu cele mai mici tarife și servicii excelente la sejururile individuale în Bulgaria. Profită de Ofertele Speciale la mini-vacanța de Ziua Muncii și alege un sejur în Nessebar!

Descoperă muzeul în aer liber al Bulgariei

Săpăturile arheologice din Nessebar au scos la iveală dovezi ale faptului că această așezare ar fi fost colonizată de greci în anul 510 d.Hr., când vechii locuitori au ridicat aici temple și sanctuare închinate zeului Apollo – ce a devenit protectorul orașului în acele vremuri. Mai tarziu, au început să fie bătute primele monede din aur, iar Nessebar a devenit una dintre cele mai înfloritoare localități fiind râvnită de numeroase popoare și de către temuții pirați.

Important centru maritim și religios, Nessebar găzduia un număr fabulos de biserici mai bine de 40 ce erau renumite pentru frescele lor cu motive biblice și picturile simple marine. Mai mult de jumătate dintre edificiile de cult încă mai pot fi observate și astăzi aici, mozaicurile și frescele au trecut prin adevărate procese de conservare și se află sub protecția statului. Vremea prietenoasă de final de primăvară este excelentă pentru vizite culturale în Nessebar, așa că nu rata centrul vechi plin de comori arhitecturale.

Orașul istoric Nessebar este legat de uscat printr-un istm îngust și se evidențiază prin superbele case de pescari din lemn, străduțele pietruite ce șerpuiesc pe langă mare, multiplele biserici medievale, vechile mori de vânt transformate în restaurante, magazinele pitorești și tarabele meșterilor locali. Tabloul cromatic include vederi unice spre portul mic cu bărcuțe pescărești ce se leagănă în zare și faleza înțesată de taverne unde se servesc fructe de mare și pește proaspăt.

Shopping și plajă

Vacanța de 1 Mai este ideală și pentru câteva momente la shopping. Pe străzile din Nessebar se vând de toate începând cu icoane de lemn, parfumuri, mirodenii și pană la covoare, carpete și șaluri bulgărești. La fel de bine, relaxarea o poți găsi pe plajele aurii cu nisip fin ce se arcuiesc în jurul golfulețelor cu ape de un albastru safir.

Plaja principală Nessebar este una dintre cele mai frumoase de la Marea Neagră și se unește cu cea din stațiunea Sunny Beach, prilej excelent pentru a petrece o seară vibrantă în unele dintre cele mai moderne cluburi de pe litoralul bulgăresc.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur 1 Mai in Nessebar

Hotel Sol Nessebar Bay 4* – tarife de la 96 euro/persoana, 3 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton