A murit actrița Angela Lansbury. Starul din serialul "Verdict: Crimă!" avea 96 de ani

.

Actrița Angela Lansbury, starul din serialul „Verdict: Crimă!”, a murit la vârsta de 96 de ani. Cu o carieră de opt decenii decenii, reputata actriță a fost nominalizată de trei ori la Premiile Oscar și a fost distinsă cu un Oscar onorific și 6 Globuri de Aur.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Faimoasa actriță Angela Lansbury, cunoscută pentru rolurile sale emblematice, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat BBC. Starul din serialul „Verdict: Crimă!” („Murder She Wrote”) a avut o carieră de nu mai puțin de 8 decenii în film, teatru şi televiziune. Născută în 1925, Angela Lansbury s-a numărat printre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei hollywoodiene.

Archival Cinema and EntertainmentArchival Cinema and Entertainment

Angela Lansbury a murit la 96 de ani

Actrița britanică de teatru și film a avut o carieră impresionantă, mare parte din ea dezvoltându-se însă în Statele Unite, unde a cunoscut celebritatea. Angela Lansbury a murit în somn, la domiciliul ei din Los Angeles, cu doar 5 zile înainte de a împlini 97 de ani.

„Copiii doamnei Angela Lansbury anunță cu tristețe în suflet că mama lor a murit liniștită în somn, la casa ei, din Los Angeles', a spus familia.

Citește și: Cum arată rochia de mireasă purtată de Carmen de la Sălciua la nuntă.Imagini spectaculoase de la eveniment

Citește și: Somație de la CNA pentru Antena Stars, după interviul cu George Buhnici:'Intervenția domnului Dan Capatos ia din vina postului cea mai mare parte'

Citește și: Ce probleme au gemenele lui Mihai Morar, înainte de Evaluarea Națională:’Cu școala e groasă rău de tot’

Citește și: Cum arată și cum se simte Mioara Roman la o lună de la operație:„Aici are singura șansă să mai poată merge

Citește și: Diana Dumitrescu, scandal cu o vecină. Ce a pățit actrița, după ce s-a trezit cu Poliția la poartă:’Femeia asta merită tot ce e mai rău de pe lumea asta!’

De-a lungul carierei de 8 decenii, Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar – pentru rolurile din filmele 'Lumina de gaz/ Gaslight', 'Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey' şi 'Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate' – şi a fost recompensată cu un Oscar onorific, în anul 2014. De asemenea, a câştigat şase Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

Angela Lansbury s-a născut la Londra

Născută pe 16 octombrie 1925 la Londra, Angela Lansbury s-a mutat ulterior la New York, unde a urmat cursurile Feagin School of Dramatic Art. Actrița a fost remarcată de un regizor de la Hollywood în 1942, iar primul său rol a fost unul de menajeră în filmul Gaslight, din 1944, pentru care a fost și nominalizată la Oscar.

De-a lungul carierei, a jucat în nenumărate producții pentru micul și marele ecran, însă cu siguranță iconic a rămas personajul ei Jessica Fletcher din „Murder She Wrote” care, la vremea respectivă, a transformat-o în cea mai bogată femeie din istoria televiziunii. De altfel, simpaticul personaj, un fel de Miss Marple a americii, care a încântat o lume întreagă, în cele 264 de episoade ale serialului, a devenit iconic.

Angela Lansbury a fost căsătorită de două ori. Primul său soț a fost actorul Richard Cromwell, dar mariajul nu a rezistat decât un an, actrița având doar 19 ani când s-a măritat. Trei ani mai târziu, în 1949, s-a căsătorit cu actorul și producătorul britanic Peter Shaw. Cei doi au rămas împreună mai bine de 50 de ani, până la moartea lui, în 2003.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton