A murit Anda Caropol, celebra actriță de la Teatrul Nottara: "A suferit de o boală incurabilă, TEATRUL. O să ne lipsiți, minunată doamnă!"

 Dumba Gabriela
.

A murit Anda Caropol, actriță cunoscută a Teatrului Nottara, căruia i-a rămas fidelă timp de 58 de ani. În urmă cu fix un an, Anda Caropol a căzut în holul Teatrului Nottara în timp ce participa la vernisajul unei expoziții, din cauza unui puseu de tensiune. Astăzi, Anda Caropol a închis ochii pentru totdeauna, la vârsta de 84 de ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

A murit Anda Caropol, vestea fiind confirmată de apropiații actriței de la Teatrul Nottara. Mai mulți colegi de scenă și oameni care au iubit omul Anda Caropol au transmis mesaje de condoleanțe. Cei care doresc să-i aducă Andei Caropol un ultim omagiu o pot face joi, 14 decembrie, între orele 11.00 și 14.00, în foaierul Teatrului Nottara, pe scena căruia a debutat și căruia i-a rămas fidelă timp de 58 de ani.

60876953_2404233112941381_2289305980669788160_n60876953_2404233112941381_2289305980669788160_n

A murit Anda Caropol. „A suferit de o boală incurabilă, TEATRUL”

Elena Loreta Popa, o apropiată a actriței Anda Caropol a postat, pe Facebook, un mesaj emoționant în care vorbește despre omul minunat care a fost Anda Caropol, dar și actrița de excepție Anda Caropol, care astăzi a închis ochii pentru totdeauna.

„A deschis ochii cu uimire şi nevinovăţie în universul teatrului şi filmului. O interpretă de mare sensibilitate, transmiţând mereu, indiferent de partitură, un fel de fineţe şi fragilitate, o nebănuită putere de expresie. O actriţă de factură specială. Farmec şi seriozitate, un aer de inconfundabilă distincţie…

Anda Caropol ne-a părăsit astăzi. Am văzut-o pe scena Teatrului Nottara în „Titanic Vals” şi „Hangiţa”, „Travestiuri”, „Un pensionar fatal”, „Vino la pod, iubita mea!”, şi de fiecare dată m-am întrebat cum de şi-a păstrat candoarea sufletească. Pe scenă s-a simţit cel mai bine.

„În fiecare an, la fiecare aniversare, îmi doresc să-mi găsesc o clipă de reculegere pentru toţi prietenii mei dragi, actori şi regizori, care nu mai sunt alături de noi, de care îmi este tare dor şi de la care mai aştept şi acum un telefon”, îmi spunea de ziua dumneai acum cu atât de mulți ani în urmă că mi-e greu să-i număr.

Vocea, ţinuta, prezenţa, umorul, toate acestea reprezentau atuurile actriţei Anda Caropol.

Juca din credinţă, cu devotament, aşa cum cere profesia, cu o anumită rigoare. (…) A suferit de o boală incurabilă, TEATRUL. De-a lungul carierei a fost profesionistă, nu și-a încurcat colegii, a fost cinstită cu profesia pe care și-a ales-o şi pe care a iubit-o şi pe care s-a bucurat să o facă până nu demult. O să ne lipsiți, minunată doamnă! Dumnezeu să vă odihnească în pace!', a scris pe Facebook, Elena Loreta Popa, o apropiată a actriței.

„S-a stins din viață o mare actriță a Teatrului Nottara, Anda Caropol! Dumnezeu să o ierte și ș-o odihnească în pace!', a scris și actorul Vali Teodosiu.

Citește și: Viviana Sposub a trecut prin clipe îngrozitoare când a fost în America: „Am avut accident de mașină. Ni s-au furat…. Vrea să plece din România, după despărțirea de George Burcea

Citește și: America Express 12 decembrie – Ce echipă a câștigat imunitatea din cel de-al optulea stage: „Efectiv nu-mi venea să cred!

Moartea actriței Anda Caropol a fost confirmată și de reprezentanții Teatrului Nottara din București

„Actrița Anda Caropol a trecut în eternitate. De o desăvârșită discreție, inocență și iubire pentru meserie, Anda Caropol și-a petrecut în Teatrul Nottara peste cincizeci de ani, timp în care a jucat roluri cuceritoare, alături de unii dintre cei mai mari actori ai teatrului românesc, de la George Constantin la Ștefan Iordache, de la Gilda Marinescu la Alexandru Repan', conform unui mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției de cultură.

Anda Caropol va fi depusă la capela Cimitirului Străulești 2, unde va fi înmormântată.

Anda Caropol a interpretat numeroase roluri pe scena teatrului

Anda Caropol s-a născut pe 9 aprilie 1939, la București, și este absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, Specializarea Arta actorului, la clasa profesorului A. Pop Marţian.

De-a lungul carierei a interpretat numeroase roluri pe scena teatrului. Printre acestea se numără cele din Fetele Pelican (regia de Horia Suru),  Repetiția vieții mele de Claudiu Sfirschi-Lăudat (regia de Alexandru Jitea), Vino la pod, iubita mea! de Kiszely Gábor (regia de Alexandru Repan), Cinci romane de amor de Teodor Mazilu (regia de George Rafael) sau Ultima oră de Mihail Sebastian (regia de Valeriu Moisescu).

A jucat, de asemenea, și în zeci de filme românești. Dintre acestea amintim Mări sub nisipuri (1966), Miezul fierbinte al pâinii (1883) sau Despre morți numai de bine, (2005).

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton