A murit Andreas Brehme, campion mondial cu Germania, în 1990. Fotbalistul s-a stins "brusc și neașteptat", la 63 de ani

 Dumba Gabriela
.

A murit Andreas Brehme, campion mondial cu Germania, în 1990. Brehme s-a stins fulgerător azi, la 63 de ani, din cauza unui stop cardiac, în drum spre spital. Fostul fundaș polivalent era foarte afectat de moartea bunului său prieten și mentor, Franz Beckenbauer, de la începutul lui 2024.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Andreas Brehme este cel care a marcat unicul gol al finalei cu Argentina din 1990, în meciul (1-0) cu naționala Argentinei, cu regretatul Diego Maradona în teren, dintr-un penalty transformat pe „Olimpico' din Roma în minutul 85.

ggxht9vxyaajaqpggxht9vxyaajaqp

A murit Andreas Brehme, campion mondial cu Germania

Andreas Brehme, cunoscut ca „Andi”, n-a supraviețuit unui infarct, pe care l-a suferit în noaptea de luni spre marți, deși casa din Munchen în care locuia se afla foarte aproape de o clinică pe Ziemssenstrasse, după cum informează cotidianul Bild. 

Brehme, care avea 63 de ani, a fost preluat de o salvare chemată puțin înaintea miezului nopții și n-a mai putut fi resuscitat de medici, pe drumul către spital, și a fost declarat mort.

Cu profundă tristețe anunț, în numele familiei, că partenerul meu Andreas Brehme a murit brusc și neașteptat în această seară, ca urmare a unui stop cardiac. Vă rugăm să ne respectați confidențialitatea și să vă abțineți de la a pune întrebări în această perioadă dificilă', a transmis partenera de viaţă a fostului fundaş, Susana Schaefer.

Andreas Brehme figurează pe lista selectă a jucătorilor care au oferit titlul mondial Germaniei, alături de legende precum Helmut Rahn, Gerd Muller şi, mai recent, Mario Goetze, autorul golului finalei câştigate de Germania tot în faţa Argentinei, la Mondialul din 2014, desfăşurat în Brazilia.

Citește și: În ce relații au rămas Bebe Cotimanis și Florina Mărcuță, la 5 ani de la divorț: „De dragul fiului nostru…’

Citește și: Cum rezistă relația dintre Bebe Cotimanis și Iulia Dumitru, după 5 ani împreună: „Când ajungem acasă, ne băgăm în pat și ne îmbrățișăm

Andreas Brehme era foarte afectat de moartea recentă a prietenului său, Franz Beckenbauer

Moartea lui Brehme vine la o lună după decesul lui Franz Beckenbauer (7 ianuarie), antrenorul echipei naţionale la CM 1990.

Presa germană susține că starea de sănătate a lui Andreas Brehme se deteriorase în ultima vreme, fostul campion mondial fiind afectat de dispariția bunului său prieten și mentor, Franz Beckenbauer, alături de care a cucerit al treilea titlu mondial pentru Germania, cu „Kaiserul” în postura de selecționer.

Andreas Brehme, campion cu Bayern Munchen, Inter Milano și nou-promovata Kaiserslautern

Fotbalist cu 86 de selecții și 8 goluri la naționala Germaniei între 1984 și 1994 (a prins și 'vechea' RFG), Brehme s-a lansat la HSV Barmbek-Uhlenhorst și a jucat apoi la FC Saarbrucken, FC Kaiserslautern, Bayern Munchen, Inter Milano, Real Zaragoza și din nou FC Kaiserslautern, de unde s-a retras în 1998.

Campion mondial în 1990, vicecampion mondial în 1986 și vicecampion european în 1992 cu RFG/Germania, Brehme avea în CV titluri de campion în Bundesliga (cu Bayern Munchen în 1987 și cu nou-promovata FC Kaiserslautern în 1998) și în Serie A (cu Inter Milano în 1989).

În 1990, a încheiat pe locul 3 în clasamentul pentru Balonul de Aur.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton