A murit Bora Djordjevic, o legendă a muzicii rock iugoslav: "Adio, legendă!". Boala care l-a răpus la 72 de ani

 Dumba Gabriela
.

A murit Bora Djordjevic, o legendă a muzicii rock iugoslave, la vârsta de 72 de ani. Decesul a survenit într-un spital din Ljubljana, capitala Sloveniei, după cum a anunţat miercuri grupul său, Riblja Corba. Președintele sârb Aleksandar Vucic și-a exprimat regretele vizavi de moartea tragică a lui Bora Djordjevic.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Cunoscut mai mult sub numele său de scenă, Bora Corba, muzicianul Bora Djordjevic a fost o personalitate marcantă în rândul rockerilor iugoslavi. Artistul era de origine sârbă şi a fost autorul multor hituri ale anilor 1980.

1510454_10152919176415003_566143747627509807_n1510454_10152919176415003_566143747627509807_n

A murit Bora Djordjevic, la vârsta de 72 de ani. Cauza morții

Bora Djordjevic, o legendă a muzicii rock iugoslave, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unor complicaţii cauzate de o pneumonie.

„Dragi prieteni, cu mare tristeţe şi durere, vă anunţăm că prietenul şi fratele nostru Borisav Bora Djordjevic ne-a părăsit. Odihneşte-te în pace, dragă Boki”, a transmis grupul rock Riblja Corba într-un comunicat.

Riblja Corba a fost unul dintre cele mai faimoase grupuri rock din Iugoslavia şi a continuat să vândă zeci de mii de copii ale discurilor sale chiar şi după destrămarea trupei în anii 1990.

Apariţiile provocatoare ale membrilor săi, textele cu mesaje sociale ale formaţiei şi personalitatea lui Bora Djordjevic au contribuit la succesul trupei. În 1990, cântăreţul a fost acuzat că „a insultat clasa muncitoare iugoslavă” în unele dintre cântecele sale. Însă urmărirea penală iniţiată de un guvern ezitant a fost în cele din urmă clasată.

Cântecele „Lutka sa naslovne strane”, „Pogledaj dom svoj, andjele”, „Amsterdam” şi zeci de alte titluri sunt considerate în prezent un simbol al unei întregi epoci şi al unei întregi generaţii.

Uneori ridiculizaţi de criticii muzicali pentru cântecele lor „prea sentimentale”, membrii acestei trupe au înregistrat totuşi unele dintre cele mai frumoase balade din regiunea balcanică, potrivit Agerpres.

Citește și: Margherita de la Clejani, transformată radical la trei ani și jumătate după ce s-a retras din viața publică. Cum s-a îmbrăcat la un eveniment

Citește și: Asia Express 3 septembrie – Ce echipă a câștigat imunitatea: „Ne-am bucurat enorm de tare, dar în același timp…’

Reacții în urma morții artistului Bora Djordjevic

În Serbia, un număr impresionant de reacţii au apărut în spaţiul public imediat după anunţul despre moartea lui Bora Djordjevic.

„Un gigant ne-a părăsit”, a scris preşedintele sârb Aleksandar Vucic pe Instagram. „Adio, legendă!”, a scris prim-ministrul sârb Milos Vucevic pe reţeaua de socializare X.

Bora Djordjevic s-a născut în Cacak, o localitate din vestul Serbiei, în 1952. Şi-a început cariera în 1965 ca solist în mai multe trupe, printre care Suncokreti şi Rani Mraz. Însă cel mai mare succes l-a avut alături de grupul Riblja Corba.

După destrămarea Iugoslaviei, Bora Djordjevic a fost puţin câte puţin marginalizat şi îndepărtat de pe scena rock, fiind criticat pentru luările sale de poziţie, care deveniseră din ce în ce mai naţionaliste.

foto: Facebook Bora Djordjevic

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton