A murit Carol Mălinescu, realizatorul emisiunii radio "150 de cuvinte": "Vocea sa de bas-bariton modela cuvintele într-o măsură apreciabilă"

 Oana Pantazi
.

Carol Mălinescu, fost redactor-șef și realizator al emisiunii de radio „150 de cuvinte', difuzată de peste 30 de ani la Radio România Actualități, s-a stins, luni, din viață, la vârsta de 74 de ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Timp de mai bine de trei decenii a fost la cârma emisiunii de radio „150 de cuvinte', difuzată la Radio România actualități. Carol Mălinescu redactor-șef și realizator al celebrei emisiuni, a încetat din viață luni, 23 septembire, la vârsta de 74 de ani.

22279722_500369370339533_8746957963747554334_n22279722_500369370339533_8746957963747554334_n

Carol Mălinescu, realizatorul emisiunii radio „150 de cuvinte', a încetat din viață

Trista veste a fost dată de colectivul Radio România Actualități pe pagina de Facebook, prin intermediul unui anunț emoționant, în care este evocată cariera prodigioasă a reputatului Carol Mălinescu.

„Cunoscut pentru câțiva ani ca redactor-șef la Antena Bucureștilor, azi Radio București, au rămas memorabile ședințele de redacție de la ora 14:00, mai puțin tehnice și mai mult războinice prin argumente și fapte, ambele în favoarea unui public la fel de rebel. Mai este de spus că el, Carol Mălinescu, era dominat de soluțiile practice pe care ți le impune viața, dar nu înseamnă că nu mai păstra și puțin romantism, inspirat de o altă epocă. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul transmis de colegii săi de la Radio România Actualități.

Citește și: Gina Pistol susține că simțul umorului și respectul sunt secretele mariajului cu Smiley. Cum depășesc momentele dificile: „Clar eu sunt cea care dramatizează. Andrei…’ / EXCLUSIV

Citește și: Alina Sorescu susține că schimbarea lui Alexandru Ciucu are legătură cu procesul pentru custodia fiicelor lor: „Încearcă să își fabrice o nouă imagine! Totul este o strategie de distorsionare a realității…

George Popescu, jurnalist la România Actualități, a evocat de asemenea, cariera și viața reputatului jurnalist Carol Mălinescu.

„Vâltoarea vieții, uneori debordantă, îți scoate în cale oameni de felurite caractere și tării. Pentru ascultătorii mai aproape de ziua de azi, Carol Mălinescu rămâne în amintirea lor ca protectorul celor care nu cuvântă. O pledoarie sinceră în 150 de cuvinte, nu întotdeauna numărate, dar sigur cântărite și tocmai bune de un model de epitaf. O atitudine ce repară deseori cruzimea oamenilor față de suflete care pricep, dar nu sunt luate în seamă.

Când l-am cunoscut, Carol Mălinescu mai prezenta urmele unei jovialități îndeosebi a unei boeme, așa cum fusese cultivată de vremurile tinereții sale. Vocea sa de bas-bariton modela cuvintele într-o măsură apreciabilă pentru orice tip de public, ca și pentru colegii săi. A avut aceste două calități profesionale dezirabile în radio: vocea și potrivirea cuvintelor, atât de rare astăzi”, a transmis acesta.

„Ce minunate povești și cuvinte despre lumea necuvântătoarelor ne-a oferit la Matinal”

Carol Mălinescu a fost internat la finele lunii august la secția de terapie intensivă a Spitalulului Fundeni, iar vestea a fost dată, pe pagina sa de Facebook, de către fiica sa, Lavinia Kadhim. Din păcate, starea acestuia s-a deteriorat rapid, prognosticul medicilor fiind rezervat, însă familia nu și-a pierdut speranța până în ultima clipă.

„Vă rog să ne rugăm în continuare pentru tatăl meu, Carol. Este într-o stare extrem de gravă, în comă, nu a reușit să recupereze respirator și mai nou ne confruntăm și cu o scădere semnificativă a trombocitelor. Nu înțelegem de ce trebuie să trecem printr-o asemenea încercare, dar nu deznădăjduim. Sperăm că își va reveni și se va întoarce acasă, unde-l așteaptă soția, copiii, nepoții și animalele lui dragi, pe care le-a iubit uneori poate chiar mai mult decât pe oameni, și care-i duc acum dorul alături de noi.

Pe 15 octombrie va împlini 75 de ani, respectiv 33 de ani de 150 de cuvinte despre cei ce nu cuvântă', rubrica ce l-a consacrat și care este în prezent cea mai veche rubrică a postului public de radio. Sperăm să-l putem sărbători împreună!„, a transmis fiica reputatului jurnalist.

Din nefericire, la începutul lunii septembrie, infecția nosocomială îi afectase plămânii plămânii, trebuind să fie din nou intubat și se afla într-o comă profundă, indusă medical. Din nefericire, pe 23 septembrie, Carol Mălinescu a încetat din viață.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanțe familiei!

Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească în pace și să îl țină în Lumina Lui ! Regretăm nespus! Condoleanțe familiei îndurerate și greu încercate!

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și lumină!

Sincere condoleanțe, odihnă veșnică!

Dumnezeu să-l odihnească! Ce minunate povesti și cuvinte despre lumea necuvântătoarelor ne-a oferit la Matinal.

Odihnă veșnică!', sunt doar câteva dintre mesajele ascultătorilor emisiunii „150 de cuvinte'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton