A murit Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României. Dublul campion mondial avea 83 de ani

 Dumitrache Laura
.

Cezar Nica, unul dintre cei mai celebri handbaliști ai României s-a stins din viață, la vârsta de 83 de ani. Câștigătorul al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965, s-a stins din viață duminică, iar anunțul trist a fost făcut de CS Dinamo. După Jocurile Olimpice de la Barcelona, Cezar Nica a suferit un preinfarct și a renunțat la antrenorat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României s-a stins din viață. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1965 și a devenit unul dintre oamenii de bază ai naționalei României, iar în 1971 a devenit antrenor, fiind două decenii pe banca echipelor CSU Galați, Nitramonia Făgăraș și Dinamo Brașov.

cezar nicacezar nica

Cezar Nica a fost o personalitate celebră pentru handbalul românesc, devenind câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965. A primit titlul pentru „Maestru emerit al sportului', iar în urmă cu 10 ani a primit premiul de „Antrenor emerit'.

Citește și: Mama Laurei Cosoi a murit: „Te iubim dincolo de viața asta!”. Boala de care suferea Ligia Cosoi

Citește și:Povestea tristă de viață a lui David, elevul care a murit sub dărămăturile internatului din Odorheiul Secuiesc. Era crescut numai de mamă și de Crăciun ar fi împlinit 18 ani

Citește și:Drama regretatului Nae Lăzărescu: „Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol…”. Actorul a murit singur, într-o sărăcie lucie

Citește și:Povestea actorului Cornel Coman, care a murit pe scenă, în timpul unui spectacol, la 44 de ani. A fost înfiat de bunicul său și a fost căsătorit de două ori

A murit Cezar Nica, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României

Cezar Nica, fostul mare handbalist a murit la vârsta de 83 de ani. Anunțul trist a fost făcut de CS Dinamo pe rețelele de socializare. Cezar Nica a câștifat de două ori titlul mondial cu naționala României, alături de care a câștigat și o medalie de bronz. 'O veste tristă a venit astăzi de la Brașov. Cezar NICA, unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, dublu campion mondial, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965, a trecut la cele veșnice la vârsta de 83 de ani', a anunțat CS Dinamo duminică după-amiază pe pagina oficială de Facebook.

Cezar Nica a devenit câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965. „Născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, Cezar Nica și-a început cariera de jucător la Chimia Făgăraș, cu care a câștigat titlul național la handbal în 11.Consacrarea sportivă a cunoscut-o odată cu transferul la Dinamo București, la începutul anilor 60', a fost anunțul făcut de CS Dinamo. Cezar Nica a devenit antrenor și a stat pe banca celor de CSU Galați, Nitramonia Făgăraș și Dinamo Brașov, vreme de 20 de ani. De asemenea, fostul mare handbalist a fost selecționer al României alături de care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992. În anul 1970, Cezar Nica a primit titlul pentru „Maestru emerit al sportului'., dar și titlul de „Antrenor emerit'.  În 2009 a devenit cetățean de onoare al orașului Făgăraș. Cezar Nica a făcut parte din Generația de Aur a handbalului românesc, în perioada în care handbalul aducea numeroase trofeee de prestigiu.

Cezar Nica a suferit un preinfarct după JO de la Barcelona 1992

Cezar Nica era selecționer la Naționala României de handbal masculin, în 1992, care a participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona. La întoarcerea din țară, Cezar Nica a suferit un preinfarct, declarând la acea vreme că a suferit enorm.

Lucrurile s-au schimbat mult după 1989. M-am lovit de nişte probleme nemaiîntâlnite în pregătirea acelei Olimpiade. Jucătorii refuzau să vină la lot până nu îşi primesc banii de la federaţie pentru bronzul din 90.Federaţia a refuzat, iar unii jucători au întârziat 2 săptămâni la reunire. Băieţii îşi cam luaseră zborul pe afară. Au venit cu o altă mentalitate. Stângă trebuia să cotizeze la spanioli şi a refuzat efectiv.Nu mai erau atraşi de echipa naţională. Aveam lot bun, chiar dacă am terminat doar pe 8. Am suferit profund şi la întoarcere am suferit un preinfarct. Medicii mi-au interzis să mai antrenez', spunea Cezar Nica, citat de Jurnalul.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton