A murit Dan Caramihai de la grupul VOUĂ: "Câtă durere! A plecat dintre noi, total neașteptat!"

.

A murit Dan Caramihai de la grupul VOUĂ! Alintat „Dănuț” de către prieteni și fani, unul dintre actorii carismatici de la VOUĂ a decedat duminică, iar anunțul a fost făcut luni de dimineață pe pagina de Facebook a grupului. Foștii colegi își exprimă regretul vizavi de moartea „total neașteptată” a lui Dan Caramihai, fără a preciza cauza morții acestuia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

În februarie 1982, Adrian Fetecău, pe atunci student în anul V al Facultăţii TCM a Institutului Politehnic Bucureşti, după ce a părăsit „Cenaclul Lumină Lină', s-a hotărât să înfiinţeze Cenaclul VOUĂ, iar câțiva ani mai târziu devine Grupul VOUĂ și a început să îmbine apariţiile televizate cu spectacolele. În 2010, a revenit în echipă și Dan Caramihai, care asigura părţile muzicale ale spectacolelor.

13613176_1071513082943557_5735458752800958990_o13613176_1071513082943557_5735458752800958990_o

A murit Dan Caramihai de la grupul VOUĂ!

Fără a preciza cauza morții lui Dan Caramihai, colegii din grupul VOUĂ au anunțat astăzi trecea în Neființă a „celui mai luminos membru al trupei”.

„Câtă durere! Suntem în această familie unită de peste un deceniu, ați urmărit imagini de la spectacolele noastre din toată țara, ținute cu zâmbetul pe buze… Când pierzi pe cineva drag din familie, cuvintele sunt neputincioase să-ți exprimi durerea!

A plecat dintre noi, total neașteptat, Dănuț Caramihai, cel mai luminos membru al trupei, lăsând un gol imens în sufletele noastre! În mod sigur, nu-i vom uita niciodată zâmbetul celui care a contribuit din plin la succesul Grupului VOUĂ și în anii ’80, când era student, și în ultima perioadă! Mulțumim pentru pentru TOT, Dănuț!', este mesajul colegilor lui Dan Caramihai, postat pe Facebook.

 Vestea morții lui Dănuț Caramihai i-a cutremurat pe prieteni și fani.

„Ne rugăm ca prietenul nostru Dănuț Caramihai, unul dintre sufletele mari de la Vouă, să fie iertat, odihnit de Dumnezeu și să cânte măcar puțin și Acolo Sus în Cer!' a transmis actorul Florin Nan.  

Sicriul cu trupul artistului va fi depus, luni, la Capela Cimitirului Belu.

„Ceremonia de la Crematoriul Vitan Bârzești va avea loc marți la ora 13:00', a anunțat, tot pe Facebook, Ovidiu Mihăilescu, prietenul și colegul lui Dănuț Caramihai. 

Citește și: Pavel Bartoș, adevărul despre Vocea României, după ce s-a spus că show-ul ar fi regizat: „Nu ar mai fi rezistat emisiunea. Totul este…’

Citește și: Camelia Potec și-a botezat în secret cea de-a doua fiică. Ce nume a ales pentru micuță și cine sunt nașii acesteia / Imagini de la petrecere

Citește și: Emily Burghelea i-a tăiat moțul fiului ei, care a împlinit 1 an: „Abia aștept să…. Soțul vedetei, surprins pentru prima dată fără mască și ochelari, la petrecere

Grupul VOUĂ, din care a făcut parte Dan Caramihai, a fost înființat în 1982

În februarie 1982, Adrian Fetecău a înfiinţat Cenaclul Vouă. El a cooptat în formula iniţială a trupei 13 băieţi. Grupul era condus de Adrian Fetecău, secondat de Gelu Ocnaru şi Şerban Drăguşanu. Tinerii artişti au susţinut un spectacol, în 1985, la Slănic Moldova şi au fost apreciaţi de actorul Constantin Codrescu în „Galele Amfiteatru.

După ce componenţa trupei a suferit modificări într-o jumătate de an, Vouă a devenit o constantă a mişcării culturale studenţeşti şi a avut, până la Revoluţie, 125 de spectacole cu casa închisă în Teatrul „Maria Filotti din Brăila, unde director era tot Constantin Codrescu.

Membrii grupului spun că cenaclul de muzică folk şi poezie nu a avut sprijinul niciunei instituţii a statului comunist şi a reprezentat o alternativă, o frondă autentică la atotputernica maşină de propagandă comunist-ceauşistă a Cenaclului Flacăra susţinut de CC al UTC.

În mai 1989, casetele audio înregistrate clandestin ajunseseră să se vândă pe piaţa neagră. Vouă a susţinut un spectacol în aer liber, între căminele Complexului Studenţesc Regie din Capitală, cu 10 000 de spectatori, cifră care reflectă popularitatea trupei în acel moment, reamintește adevărul.ro.

Primele momente de umor difuzate de Televiziunea Liberă pe 27 şi 28 decembrie 1989 au fost cu băieţii din Vouă, înregistrările fiind din două spectacole realizate în ’88 şi ’89 de echipe TVR, coordonate de Eugen Dumitru. Formula Vouă a anilor ’90 este cunoscută pentru pastilele zilnice de la Antena 1, iar cea a anilor 2000 pentru sitcom-ul „Baronii de la Naţional TV.

După 2010, Vouă a devenit „companie teatrală, a început să îmbine apariţiile televizate cu spectacole din ce în ce mai dese, revenind la „uneltele tradiţionale şi la „mediul tradiţional, cel studenţesc. În „companie au revenit doi vechi colaboratori din anii’80, Ovidiu Mihăilescu şi Dan Caramihai.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton