A murit Delia Budeanu, cea mai cunoscută prezentatoare TV din România de dinainte de '90. În iulie își lansase cartea de memorii

.

Lumea televiziunii din România este în doliu. Delia Budeanu, un model pentru toate prezentatoarele TV din România a murit azi, la vârsta de 79 de ani. Acum doar câteva luni, în iulie, Delia Budeanu își lansase cartea de memorii.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Vestea că Delia Budeanu a murit a îndoliat toți prezentatorii de televiziune și toși oamenii de cultură din România. Personalitate marcantă a TVR-ului, încă din anii 70, Delia Budeanu a fost un model pentru multe generații de femei care au făcut carieră în acest domeniu.

Personalitate puternică a televiziunii naționale și înalt om de cultură, Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR.


„Cu inimile pline de tristețe, vă aducem la cunoștință că iubita noastră mamă și bunică, Delia, a fost chemată la ceruri astăzi, 19 octombrie. Plecarea ei lasă un gol imens în sufletele noastre, dar ne alină gândul că va veghea asupra noastră de acolo de sus.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu sunt așteptați duminică, 20 octombrie 2024, începând cu ora 16:30, la Mănăstirea Cașin din București, unde va fi depusă până luni, 21 octombrie 2024.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, la ora 11:00, la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova.


Familia Budeanu vă mulțumește pentru gândurile bune și sprijin în aceste momente grele', este mesajul postat de familie.

În luna iulie Delia Budeanu a lansat un volum de memorii

Delia Budeanu a lansat în luna iulie cartea „Jurnal. Rațiune și sensibilitate, care se mulează pe memoriile și reflecțiile autoarei care are o carieră impresionată de aproape trei decenii în cadrul Televiziunii Române. Volumul, „Jurnal. Rațiune și sensibilitate, este disponibil la Editura Curtea Veche, în format paperback, e-book și audiobook.


Fiecare vârstă ne e marcată de preferința pentru un peisaj, dacă nu real, imaginar, dacă nu la îndemână, proiectat pentru un cândva și undeva posibil. Mi-a fost dat ca primul peisaj al primei mele vârste să fie Codrul Bilceștilor.

Cu ce titlu de noblețe avea să-mi marcheze neînceputa-mi memorie! Ce grație să ai unde să te întorci și locul acela binecuvântat să fie în filmul propriei copilării: îl localizezi, îl declanșezi și nu mai există timp-stavilă, spațiu inabordabil, cenzuri, vârste – Delia Budeanu – „Jurnal. Rațiune și sensibilitate.