A murit Eric Carmen, artist cunoscut pentru hiturile "Hungry Eyes" și "All By Myself". Fostul solist al trupei Raspberries avea 74 de ani

 Oana Pantazi
.

A murit Eric Carmen, artist cunoscut pentru hiturile „Hungry Eyes” și „All By Myself”. Artistul s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani, iar cea care a făcut anunțul a fost chiar soția sa, cântăreața Amy Carmen. Cântărețul Eric Carmen a devenit celebru pe plan internațional, alături de trupa Raspberries, cu „Go All the Way” și „I Wanna Be With You”, iar apoi s-a bucurat de succes și în cariera solo.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

A murit Eric Carmen, artist cunoscut pentru hiturile „Hungry Eyes” și „All By Myself”. Inițial a cunoscut succesul cu trupa Raspberries, dar s-a bucurat de faimă și în cariera solo. Chiar dacă puțini asociază chipul lui cu hiturile pe care le-a scos , cu siguranță toată lumea a fredonat măcar o dată iconicul „Hungry Eyes”, piesă pe care Jennifer Grey și Patrick Swayze au dansat în „Dirty Dancing”.

310830230_537586348367158_1083695954329966381_n310830230_537586348367158_1083695954329966381_n

A murit Eric Carmen, artistul cunoscut pentru hiturile „Hungry Eyes” și „All By Myself”

Vestea tristă a fost transmisă chiar de Amy, soția Eric Carmen, pe site-ul artistului și a fost preluată apoi de grupurile de fani din lumea întreagă.

Citește și: „Este o legătură care nu se termină, odată ce unul pleacă. La un moment dat, am simțit, așa, ca un frig, lângă mine. Am întrebat…'. Semnele pe care Rinda Hartner le primește de la sora sa, Rona Hartner, după moarte

Citește și: Alina Sorescu încă se ceartă cu Alexandru Ciucu pe programul fetițelor, după doi ani de procese: „Îmi doresc să aibă o singură casă'

Citește și: Cum se menține în formă Tudor Ionescu de la Fly Project, după oscilații mari de greutate: „Am început cu analize, cu panică din aia urâtă, slăbea încontinuu … „

„Cu o tristețe extraordinară vă împărtășim vestea sfâșietoare despre moartea lui Eric Carmen. Dragul nostru, iubitorul și talentatul Eric a murit în somn, în weekend.

I-a adus o mare bucurie să știe că, de zeci de ani, muzica lui i-a atins pe mulți dintre voi și va fi moștenirea lui de durată. Vă rugăm să respectați intimitatea familiei în timp ce ne plângem pierderea enormă. ‘Dragostea este tot ceea ce contează… Credincios și pentru totdeauna”.

Citatul din finalul mesajului este un vers din melodia „Love Is All That Matters”, de pe albumul solo al lui Carmen din 1977 – „Boats Against the Current”.

Eric Carmen a devenit celebru cu grupul power pop The Raspberries

Eric Carmen a devenit celebru cu grupul power pop The Raspberries înainte de a se impune ca artist solo cu piese de succes precum „Hungry Eyes”, din faimosul „Dirty Dancing”, şi „All By Myself”, piesă cunoscută din clasica scenă de deschidere a filmului „Bridget Jones’s Diary” şi care a fost ulterior preluată inclusiv de Celine Dion.

Artistul american s-a aflat în spatele mai multor succese din anii ’70 şi ’80, începând cu perioada în care a fost liderul trupei Raspberries, scriind sau co-scriind majoritatea melodiilor lor, inclusiv „Go All the Way”. Acest cântec, descris ca având riffurile de chitară ale celor de la The Who şi vocea celor de la The Beatles, avea versuri sugestive, prea controversate pentru unele posturi de radio din SUA şi Marea Britanie, iar BBC a interzis difuzarea lui. Popularitatea cântecului a crescut în 2014, când a fost inclus pe prima coloană sonoră a filmului „Guardians of the Galaxy”.

După ce trupa Raspberries, s-a despărțit, în 1975, Eric Carmen a început o carieră solo, îndreptându-se spre baladele. Primele sale două single-uri au devenit hituri imense în 1976: „All by Myself” – bazat pe Concertul pentru pian nr. 2 al lui Serghei Rachmaninov, şi „Never Gonna Fall in Love Again”, care se baza pe o parte din Simfonia nr. 2 a lui Rachmaninov, notează The Guardian.

Foto: Facebook
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton