A murit Florin Brătescu, prezentator TVR și primul director general al televiziunii Antena 1: „Cu 30 minute înainte mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj și am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt"

 Tudorache Simona
.

A murit Florin Brătescu! Fostul prezentator de la TVR avea 91 de ani și de câteva zile era internat la spitalul Elias. Florin Brătescu avea probleme cardiace. După despărțirea de TVR, el a devenit director general la Antena 1 și a jucat rolul principal în dezvoltarea postului.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Florin Brătescu recunoaștea că atunci când a intrat în TVR supremația era deținută de femei, pentru că pe post nu apăreau mulți bărbați.

florin-bratescu-22florin-bratescu-22

Cum a ajuns Florin Brătescu să lucreze la TVR

„Inițial, la TVR, erau doar femei, dar la un moment dat s-au gândit să bage și voce de bărbat, așa că s-au gândit să mă trimită la televiziune. Nimeni nu se omora să se ducă la TVR la vremea aceea, la radio erai sancționat prin trimitere la televiziune, așa era privită televiziunea. M-am dus la TV, am realizat jurnale. TVR-ul se mutase în Moliere și avea o emisiune „În fața hărţii'.

Era realizată de câţiva gazetari de la Scânteia care aveau liber să plece prin alte țări și veneau de acolo și povesteau cât de rău e în capitalism.

Într-una din emisiuni, prezentatoarea nu a putut veni în emisie. Cu 30 minute înainte mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj și am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt. După ce am intrat pe sticlă, am rămas o perioadă în faţa camerelor', povestea Florin Brătescu pentru EVZ.

Ce spunea Florin Brătescu despre TVR

El își arăta, la un moment dat, dezamăgirea că TVR a intrat într-un con de umbră, asta în timp ce televiziunile comerciale atrag toți mai mulți telespectatori.

„Din păcate, TVR a intrat într-un con de umbră din foarte multe cauze și poate mai puțin din cauza încrederii oamenilor în televiziunea publică. Ascensiunea televiziunilor comerciale se bazează pe calitatea programelor, mobilitatea și diversitatea care atrag telespectatorii. Chiar dacă unele au o tentă politică evidentă, televiziunile comerciale se adaptează din mers cerințelor. Alții au datorii mari față de mine, dar nu contabilizez dezamăgirile. Am făcut tot ceea ce am vrut și atât cât am putut', spunea Florin Brătescu pentru Q Magazine.

Citește și: Cum o educă Adelina Pestrițu și Virgil Șteblea pe fiica lor, Zeny: „Nu o restricționăm de la tehnologie, pentru că ar fi anormal să o privăm de la beneficiile ei' / Ce relație are vedeta cu socrii și fratele ei mai mic / EXCLUSIV

Citește și: Maia Morgenstern le cere iertare celor trei copii ai ei: „Am făcut cum am crezut eu că este mai bine. Mi-au reproșat” / Care e marele regret al actriței legat de părinții ei

Citește și: Adrian Mutu merge cu toată familia în Republica Dominicană să le vadă pe fiicele din mariajul cu Consuelo: „Dacă putem să ajutăm, dacă mai au nevoie de ceva…”

Citește și: Cum arată noul apartament pe care și l-a cumpărat Carmen Grebenișan, după anunțul divorțului de Alex Militaru. Are patru camere, trei băi și un balcon mare

De ce îi era Florin Brătescu recunoscător lui Dan Voiculescu

Florin Brătescu îi era recunoscător lui Dan Voiculescu care a avut încredere în el și l-a pus la cârma unui post generalist, cum e Antena 1, pe care el îl considera copilul lui de suflet.

 „Mi-am propus întotdeauna lucruri pe care știam că le pot realiza. Marea șansa de a crea un post de televiziune mi-a oferit-o Dan Voiculescu, pe care cred că nu l-am dezamăgit. Antena1 este apreciată de public și are o audiență în continuă creștere', a mai spus Florin Brătescu.

Foto: Facebook, arhivă

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton