A murit fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu, la un an și jumătate după soțul ei! Avea 46 de ani și era mama unui băiat de 13 ani: "Îi vom păstra vie amintirea"

 Dumba Gabriela
.

A murit Ruxandra Dumitrescu, fostă voleibalistă, la 46 de ani. Federaţia Română de Volei a anunțat că fosta internaţională română şi elenă Ruxandra Dumitrescu a murit duminică seară, după ce „inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna”. Ruxandra Dumitrescu își pierduse soțul în urmă cu un an și jumătate, pe Alexandros Nikolaidos, renumit sportiv grec de taekwondo.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ruxandra Dumitrescu s-a stins la 46 de ani, la un an și jumătate după soțul și tatăl fiului ei de 13 ani. Ruxi, așa cum îi spuneau prietenii, a fost o mare sportivă, votată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului grecesc în 2009 și cea mai valoroasă jucătoare din finala Cupei Greciei de două ori, în 2008 și 2009.

1480728_10152792524718357_1028951404_n1480728_10152792524718357_1028951404_n

Fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu a murit la 46 de ani

Federaţia Română de Volei a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că decesul Ruxandrei Dumitrescu a avut loc duminică. Înmormântarea va avea loc miercuri, la Govora.

„Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu! O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naţionala României, cât şi pentru cea a Greciei.

Născută la Rm. Vâlcea, Ruxandra Dumitrescu a jucat în prima ligă la Dacia Piteşti. Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena şi cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunţat că nu va mai juca volei.

Ruxandra Dumitrescu revenise în ţară şi era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!”, este anunţul postat luni, pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Volei.

Moartea Ruxandrei Dumitrescu a fost provocată de un infarct, după cum a scris una dintre prietenele handbalistei, Daniela Ana Ioniță:

„În această dimineața, am aflat o veste tristă… de necrezut. Fosta jucătoare a echipei naționale de volei, Ruxandra Dumitrescu, Ruxi cum ii spuneam noi, a decedat azi-noapte în urma unui infarct. Dumnezeu să o ierte și condoleanțe familiei îndurerate! Drum lin către stele, Ruxi.

Ultima postare a handbalistei este din 2 martie: „La vârsta de 30 de ani ne îngrijorăm de ceea ce cred alții despre noi. La 40 de ani nu ne mai pasă ce cred ei despre noi. La 50 de ani descoperim că nu s-au gândit la noi. De ce nu gândim așa la 20 de ani?', a scris Ruxandra Dumitrescu în urmă cu 2 zile.

Citește și: Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru au dezvăluit sexul bebelușului:„Ne bucurăm să împărtășim cu voi această mare bucurie’

Citește și: Adevăratul motiv pentru care Bianca Drăgușanu nu l-a însoțit pe Gabi Bădălău, la nunta lui Florin Salam:’Pentru mine, nu există aceste persoane’

Citește și: Lidia Buble, despre Răzvan Simion la doi ani de la despărțire:'Are gusturi rafinate. M-a învățat…'

Ruxandra Dumitrescu a fost căsătorită cu un sportiv grec

Viața personală a Ruxandrei Dumitrescu a fost la fel de plină de realizări remarcabile, aceasta fiind căsătorită cu Alexandros Nikolaidos, un sportiv grec de taekwondo cu un palmares impresionant. Ruxandra a împărtășit viața nu doar cu un partener devotat, dar și cu un campion care a inspirat prin performanțele sale.

Alexandros Nikolaidos, renumit pentru succesele sale în arena olimpică, a fost vicecampion olimpic în 2004 și a reușit să repete această performanță și în 2008, când a avut onoarea de a purta torța olimpică. Din păcate, acesta a decedat cu un an și jumătate în urmă, lăsând un gol imens în inimile celor dragi.

Alexandros a fost vicecampion olimpic în 2004, iar în 2008 a purtat torța la Olimpiadă, după care a cucerit din nou argintul. Cei doi au împreună un fiu, Filip Nikolaidis, de 13 ani, care joacă baschet la CSU Alpha. De Filip se vor ocupa în continuare parinții fostei sportive, care sunt stabiliți la Vâlcea.

Ruxandra Dumitrescu, palmares impresionant în volei

Fostă jucătoare ṣi multiplă campioană a României ṣi a Greciei, Ruxandra Dumitrescu avea un palmares impresionant, cu 7 campionate și 8 cupe ale Greciei, 1 cupă a României, MVP în campionatul și cupa Greciei.

Cu naționala României a participat la Mondialul din 1994, apoi a fost naturalizată de greci și a mers cu naționala elenă la Olimpiada din 2004, unde a fost căpitanul echipei. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei. Născută la Râmnicu Vâlcea, Ruxi a evoluat la Dacia Pitești, Vrilissia Atena și Panatinaikos.

Ruxi revenise în țară de câțiva ani și era antrenoare de copii la clubul privat Alpha Volleyball Sibiu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton