A murit John Ashton! Actorul cunoscut pentru rolul detectivului John Taggart din "Beverly Hills Cop" avea 76 de ani

 Dumba Gabriela
.

A murit John Ashton! Actorul veteran care l-a interpretat în mod memorabil pe detectivul de poliție John Taggart din filmele „Beverly Hills Cop” avea 76 de ani. Cauza morții nu a fost încă dată publicității.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Într-o carieră care s-a întins pe mai mult de 50 de ani, Ashton a fost o figură obișnuită în seriale TV și filme, inclusiv „Midnight Run', „Little Big League' și „Gone Baby Gone'.

317083_full317083_full

A murit John Ashton, detectivul John Taggart din „Beverly Hills Cop”

Potrivit Associated Press, Ashton a murit joi în Fort Collins, Colorado, a anunțat familia sa într-un comunicat: „John lasă în urmă o moștenire de dragoste, dedicare și serviciu. Memoria lui va fi prețuită pentru totdeauna de soția, copiii, nepoții săi, precum și de fratele, surorile sale, familia extinsă și toți cei care l-au iubit. Impactul lui John asupra lumii va fi amintit și celebrat timp de generații'.

Familia lui Ashton a cerut ca donațiile să fie făcute către centrul de îngrijiri paliative Pathways Hospice Care. Actorul s-a născut în Springfield, Massachusetts, iar cariera sa a început după ce a absolvit Școala de Teatru a Universității din California de Sud.

John Ashton a jucat un rol esențial într-un trio de neuitat, în filmele „Beverly Hills Cop'. Deși Axel Foley al lui Eddie Murphy, un detectiv din Detroit care urmărea un caz în Los Angeles, era rolul principal, cei doi detectivi locali – Billy Rosewood (Judge Reinhold) și Taggart al lui Ashton – erau colaboratorii lui Axel, uneori reticenți, alteori dornici.

Primul film a fost Beverly Hills Cop, în 1984, urmat de o continuare, la fel de populară, în 1987. O cotinuare a aventurilor celor 3 a venit anul acesta, pe Netflix.

Citește și: Anca Serea l-a atenționat pe soțul ei, Adrian Sînă, în direct: „Oprim discuția aici!' Subiectul despre care nu a vrut să vorbească

Citește și: „M-a înjurat, mi-a dat mesaje de amenințare!’. Conflict între Alin Simoiu și Cornel Luchian, după ce s-au terminat filmările de la Insula Iubirii. Ispita face acuzații grave la adresa fostului concurent

John Ashton a murit. Actorul are un CV impresionant

Pe lângă rolurile sale din „Beverly Hills Cop', John Ashton a avut apariții în numeroase filme și seriale de televiziune. A jucat în producții precum „Ochi pentru ochi' (1973), „Breaking Away' (1979) și „Some Kind of Wonderful' (1987), unde a interpretat rolul tatălui lui Keith Nelson, personaj jucat de Eric Stoltz. Actorul a colaborat din nou cu John Hughes la comedia romantică „Ea are un copil' (1988), cu Kevin Bacon și Elizabeth McGovern.

În televiziune, Ashton a avut o prezență notabilă în seriale populare din anii ’70 și ’80, printre care „Columbo', „MASH', „Dallas', „Starsky and Hutch' și „Lege și ordine: Unitate pentru victime speciale'. De asemenea, a avut un rol principal în serialul de dramă criminală „Hardball', difuzat între 1989 și 1990. 

John Ashton a interpretat un personaj mai lipsit de scrupule în comedia cu prieteni din 1988 a lui Martin Brest, „Midnight Run”. El a fost vânătorul de recompense rival care îl urmărește și pe contabilul căutat al lui Charles Grodin în „The Duke”, în timp ce acesta se află în custodia lui Jack Walsh al lui Robert De Niro.

Vorbind în iulie pentru Collider, Ashton și-a amintit de audiția cu De Niro. „Bobby a început să-mi dea aceste chibrituri, iar eu m-am dus să le iau, iar el le-a aruncat pe podea și s-a holbat la mine„, a spus Ashton. M-am uitat la chibrituri, mi-am ridicat privirea și am spus: „Du-te dracului”, iar el a spus: „Du-te dracului și tu„. I-am spus, ‘Du-te – singur.’

Știu că toți ceilalți actori le-au luat și i le-au înmânat și am aflat imediat ce am plecat că a spus: „Îl vreau pe el”, pentru că voia ca cineva să-i țină piept.”

John Ashton a fost căsătorit cu Robin Hoye timp de 24 de ani și a avut doi copii, Michelle Ashton și Michael Thomas Ashton. De asemenea, el și soția sa s-au ocupat de creșterea copiilor vitregi, Courtney Donovan, Lindsay Curcio și Ashley Hoye.

foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton