A murit jurnalistul Dragoș Tăbăran, expert în politica externă. "A fost alături de Știrile TVR în toate conflictele internaționale din ultimele trei decenii"

 Dumba Gabriela
.

A murit Dragoș Tăbăran, jurnalist TVR! Expert al știrilor interne și specialist al spațiului ex-sovietic, Dragoș Tăbăran a murit în această dimineață, după cum a anunțat Televiziunea Română. Deocamdată nu se știe cauza morții jurnalistului. Pe rețelele de socializare, Dragoș Tăbăran este plâns de prietenii și de colegii din Televiziunea Română.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Jurnalistul Dragoș Tăbăran, expert în știri externe, a încetat din viață în această dimineață, a informat Televiziunea Română. Regretatul om de presă și-a desfășurat activitatea în cadrul TVR, remarcându-se ca un expert în știri externe și bun cunoscător al spațiului ex-sovietic.

dragosdragos

A murit Dragoș Tăbăran, jurnalist TVR

Dragoș Tăbăran s-a implicat în relatarea, cu acuratețe, a evenimentelor din Ucraina, de la izbucnirea războiului cu Rusia, așa cum anunță postul public de televiziune, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Veste tristă pentru TVR și pentru jurnalismul românesc. Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață.A fost alături de Știrile TVR în toate conflictele internaționale din ultimele trei decenii.

Vorbea, printre altele, limba rusă și a tradus în direct primele declarații la începutul invadării Ucrainei. Era un profesionist și un om dedicat demnității editoriale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!', a anunțat postul public de televiziune.

Citește și: Asia Express 16 septembrie – Carmen Negoiță și Andreea Perețeanu s-au certat: „Victimă supremă!’. Sora vedetei a cedat nervos și a început să plângă

Citește și: Cât a slăbit Carmen Negoiță la Asia Express: „Dar de când m-am întors acasă, am mâncat destul de mult…’

Citește și: Livian Pop de la Puterea Dragostei a aflat că Nelson Mondialul și Liana nu sunt părinții lui biologici, înainte de nuntă: „Nu vor să îmi spună cine sunt cei adevărați’

Jurnalista Csiki Camelia, condoleanțe pentru pierderea lui Dragoș Tăbăran

Jurnalista Csiki Camelia, o apropiată a lui Dragoș Tăbăran, a transmis un mesaj emoționant la aflarea veștii triste:

„O veste tristă pentru redacția noastră de stiri și pentru mine. A plecat dintre noi mult prea devreme jurnalistul Dragoș Tăbăran, corespondent de război, analist și comentator de știri externe.

Un om deosebit, inteligent și unul dintre colegii cu care m-am înțeles foarte bine în ultimii ani. Îmi plăceau glumele lui smart si mai ales poveștile nostre despre istoria lumii. Am și realizat împreună o campanie despre Primul Război Mondial, care a avut mare succes.

Dragos a făcut reportaje despre războiul din Europa, iar eu despre cum a fost la noi Marele razboi. Era foarte deștept și avea un suflet minunat! Îmi pare tare rău că a plecat așa repede! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, Dragoș!'.

Și Ioana Dumitrescu, senior editor TVR 1, a transmis condoleanțe familiei îndoliate și a povestit, pe Facebook, cum l-a cunoscut pe Dragoș Tăbăran:

„Îi spuneam Scumpi! Pe vremea când redacția de știri externe era ca o familie…cu bune, cu rele. Dragoș Tăbăran a venit acum aproape 30 de ani în această familie. Era o enciclopedie ambulantă. A învățat din mers, ca noi ceilalți, meseria asta care îți macină nervii și sănătatea. Eram toți tineri și frumoși. Dragoș știa rusă, bulgară și cunoștea foarte bine spațiul ex sovietic. O scurtă bucată de vreme a fost corespondentul TVR la Sofia, apoi a plecat la Bruxelles.

Am trăit ani intenși în redacție cu evenimentele internaționale din ultimele trei decenii. Iar Dragoș, în timpul războiului din Golf a stat în Iordania luni bune, mergând la Bagdad atunci când se putea. Dar nu despre asta vreau să scriu. Dragoș era un suflet bun, deși părea mereu morocănos. Îi plăceau teribil câinii, teribil. Îi plăceau și pisicile. A avut un motan pe nume MAO despre care deseori ne povestea. Îi plăcea Wagner. Îi plăcea să savureze mâncărurile românești și nu numai. Avea o memorie incredibilă putând să îți redea pasaje din cărți. Avea o cultură incredibilă.

Și eu vreau să mi-l amintesc în momentele în care ne spărgeam de râs, în momentele când mergeam în gașcă la sala de sport sau tenis. În momentele în care ne luam la râcă prin redacție pentru a termina discuția în hohote de râs.

La revedere, Scumpi!„.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton