A murit Lucia Moraru, văduva lui Marin Moraru. Soția marelui actor avea 87 de ani

 Oana Pantazi
.

A murit Lucia Moraru, văduva lui Marin Moraru. Unul dintre cele mai importante nume ale Radiodifuziunii Române, Lucia Moraru s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. În urmă cu 7 ani, aceasta și-a pierdut sufletul-pereche, căruia i-a fost alături mai bine de o jumătate de secol.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

A murit Lucia Moraru, văduva lui Marin Moraru. Vești triste pentru lumea radioului românesc – realizatoarea de emisiuni de radio Lucia Popescu Moraru s-a stins din viaţă luni, la vârsta de 87 de ani. A lucrat la Departamentul Muzical al Radiodifuziunii Române, timp de peste 40 de ani, unde a fost gazda a mii de emisiuni. Lucia Moraru a fost căsătorită mai bine de o jumătate de secol cu reputatul actor Marin Moraru.

333333

A murit Lucia Moraru, văduva lui Marin Moraru

Din nefericire, Lucia Popescu Moraru s-a stins din viață, ieri, la 87 de ani. Soția marelui actor Marin Moraru a plecat în neființă pentru a se reuni cu sufletul ei pereche, căruia i-a fost parteneră 52 de ani. Reputatul actor a plecat dintre noi la 79 de ani, după o luptă cu o boală necruțătoare. Lucia Popescu Moraru a fost unul dintre numele cele mai importante ale Radiodifuziunii Române și s-a retras din activitate după o carieră de peste 40 de ani.

Citește și: Andrei Păunescu, acuzații dure către sora lui vitregă, în procesul moștenirii lăsate de regretatul lor tată: „Valoarea de 4 milioane de euro e o invenție arbitrară. Lăcomia… / De ce a dat Rapidul în judecată

Citește și: Andreea Marin, apariție răvășitoare la un eveniment. Ce l-a întrebat pe reputatul neurochirurg Leon Dănăilă, după ce l-a premiat: „Când am reușit la facultate, părinții au plâns, dar nu de bucurie, ci de supărare, că…’ / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată apartamentul Claudiei Pătrășcanu din București după amenajare: „Nu mai stăm prin hoteluri. Cinci ani am petrecut prin casele prietenilor'

Durerosul anunț a fost făcut de Elena Postelnicu, jurnalistă la Radio România, care și-a exprimat regretul pe pagina personală de socializare.

'Într-o zi Sfântă de Paște am aflat că o persoană extrem de dragă sufletului meu – doamna Lucia Moraru – The President cum îi plăcea să i se spună uneori la Radio – a plecat la Ceruri, spre Lumina. Nu am cuvinte! … Abia așteptam să o revăd, când urma sa ajungem pe la București. Și de ziua ei, pe 2 mai, i-am promis ca vom trece să o îmbrățișăm….Vom trece…însă nu acasă,…ci acolo unde mergeam des cu ea … la Marinuș.

Doamna Lucia (din respect nu puteam să-i spun pe nume, chiar dacă se supară des pe mine) mi-a fost ca o a doua mamă. La Radio, mă dojenea când nu eram atentă, dar imediat mă și îmbrățișa, mă lua peste tot cu ea și chiar ne-a găzduit de foarte multe ori acasă la ea…unde ne aștepta cu fel de fel de mâncăruri pregătite chiar de ea. Iar când au murit părintii mei…ea mi-a fost alături moral și a contat foarte mult. Drum bun Lucia…Nu te voi uita niciodată!', a scris Elena Postelnicu pe Facebook.

Lucia și Marin Moraru s-au iubit mai bine de jumătate de secol

Marin Moraru și soția lui, Lucia Popescu Moraru, s-au iubit vreme de 52 de ani. Cei doi s-au cunoscut în anul 1964, iar după numai câteva întâlniri, a avut loc cererea în căsătorie. Nunta a avut loc într-o zi de 24 februarie, pe vremea când Lucia era elevă la liceu. Pe 21 august 2016, Marin Moraru s-a stins din viață, la 79 de ani, la spitalul Elias din Capitală, unde era internat de mai multe zile. Soția lui, Lucia Popescu Moraru, a suferit enorm și, cu ceva timp în urmă, recunoștea că încă îl visează, lucru care o ajuta să se resemneze cu pierderea lui.

„Nu vreau să râdă lumea de mine, dar încă îl mai visez. Nu vă grăbiți să trageți concluzii pripite. Doar îl visez. Nu-mi amintesc să-mi spună ceva sau mai știu eu ce nebunii, cum am mai citit sau aflat prin diverse părți. Alteori mi se întâmplă să-l simt prezent lângă mine. Doar o prezență foarte plăcută, așa cum știa el să se facă simțit. Atât și nimic mai mult! Dar tocmai acest lucru m-a făcut, cel mai probabil, să pot să depășesc despărțirea de el’, a spus soția lui Marian Moraru, potrivit cancan.ro.

Cum a început povestea de dragoste dintre Marin Moraru și soția lui

După ce a urmat cursurile Școlii Tehnice de Construcții de Căi Ferate, Marin Moraru l-a cunoscut pe regizorul Mihai Dimiu. A dat admiterea la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale și acolo avea să o cunoască pe cea care i-a rămas alături tot restul vieții, pe Lucia Popescu-Moraru, care avea să devină unul dintre cei mai mari oameni de radio din România.

„Eu eram studentă la Conservator, el la Teatru. În tabăra aia eram studenţii de la Conservator, Teatru şi Arte Plastice. Cei de la Arte Plastice nici nu ne băgau în seamă. Ne priveau aşa, de sus: ‘Ce-i cu mârlanii ătia de la Conservator, de la Teatru? Noi suntem adevăraţii artişti, noi, cu sculptură, cu pictură, nu ţăranii ăştia. Erau tare înfoiaţi.

Cei de la Teatru veniseră şi cu şeful lor de UTC, dar pe care l-a anihilat Gheorghe Dinică, care era coleg cu Marin, la clasa Dinei Cocea, şi îl îmbăta în fiecare seară. Incă de tânăr Dinică era cu şpriţul. Nu-l interesau pe el fetele. Băutură să fie. Trenul spre tabără pleca din Gara Regală, din Băneasa. Când a auzit aşa, tata, om păţit, s-a speriat: ‘Dar de ce vă ia, dragă, din Băneasa? Nu cumva vă duce la închisoare?

Aşa că a venit cu mine să se asigure că noi chiar plecam în tabără. Pe peron era o gloată de nebuni care cărau un aragaz uriaş după ei şi făceau o gălăgie de nedescris. „Cine-s, tată, nebunii ăştia?, m-a întrebat tata. Ei bine, ăia erau studenţii de la teatru. Iar „aragazul pe care îl cărau câte patru oameni s-a dovedit a fi un ditamai magnetofonul care al cui crezi că era? Al lui nebunu de Moraru. Aşa că seara dansam. Eu făceam mişto de rabla aia de manetofon, iar el îmi spunea să nu îi mai jignesc scârţâitoarea aia că dăduse pe ea nu ştiu câte burse, și-a amintit soția lui Marin Moraru, pentru Adevărul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton