Marius Ciugarin, fost fotbalist al echipelor Steaua şi Sportul Studenţesc, a încetat din viaţă, la vârsta de 75 de ani. Liga Profesionistă de Fotbal a transmis condoleanțe familiei îndoliate.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Născut pe 20 noiembrie 1949, Marius Ciugarin a avut o carieră remarcabilă, evoluând cu pasiune și dedicare atât în fotbalul românesc, cât și internațional.
A murit Marius Ciugarin
Marius Ciugarin a evoluat de-a lungul carierei pentru Steaua, cu care a câştigat două Cupe ale României, FC Braşov, Sportul Studenţesc, Progresul, FC Dordrecht (Olanda), Makedonikos (Grecia) şi New York Croatia.
„Marius Ciugarin, fostul fotbalist al Stelei și al Sportului Studențesc, a încetat din viață. Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Dumnezeu să-l odihnească!’, a transmis LPF.
În perioada petrecută la Steaua (1969-1974), Marius Ciugarin a cucerit două Cupe ale României și a disputat cele mai multe meciuri din cariera sa, adunând 86 de apariții pentru roș-albaștri. După despărțirea de Steaua, a mai evoluat la FC Brașov, Sportul Studențesc București, Progresul București, DS79, Makedonikos și New York Croatia.
Între 1970 și 1973, a fost convocat la naționala olimpică a României, pentru care a jucat în 6 meciuri, reprezentând cu mândrie culorile țării.
Concurența era acerbă în apărarea Sportului Studențesc în perioada sa, alături de coechipieri precum Paul Cazan, Bruno Grigore și Gino Iorgulescu.
„Era un jucător elegant, cu un stil aparte. Îl compar cu Belodedici pentru rafinamentul său. Totuși, risca uneori prea mult, făcând scheme spectaculoase care, din păcate, se terminau uneori cu greșeli,’ a rememorat Cornel Vlad, fost coleg al lui Ciugarin la Sportul Studențesc.
Mircea Rădulescu, despre Marius Ciugarin
Mircea Rădulescu, fost antrenor la Sportul Studențesc, acum în vârstă de 83 de ani, l-a descris pe Ciugarin drept un jucător stilat, apreciat de suporteri pentru execuțiile sale:
„L-am avut elev o perioadă. A venit la Sportul pentru că voia să fie și student. Nu știu cum a ajuns apoi să joace în străinătate. Probabil că echipele de afară l-au cerut de la regimul politic al vremii.
Despre el îmi aduc aminte că mai făcea „șughițuri’ tehnice, cum le numesc eu. Și se mai lua gol din cauza lui, se întâmpla câte un penalty, un cartonaș roșu…. Era stilat, la cum arăta, dar și la cum juca. Primea aplauze de la suporteri, când îi ieșeau execuțiile.
La Sportul, în apărare erau el, Paul Cazan, Bruno Grigore, Gino Iorgulescu… Din 4-5 jucători trebuia să joace doi fundași, se juca cu libero și cu un fundaș la marcaj, așa că era concurență mare‘.