A murit Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii filmului Nea Mărin miliardar. Avea 77 de ani

 Oana Pantazi
.

Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii filmului Nea Mărin miliardar, s-a stins din viață pe 3 octombrie, la vârsta de 77 de ani. Acesta fusese internat într-un spital privat pentru o intervenție pe cord, însă nu a supraviețuit.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Scenaristul și scriitorul Mircea Eugen Burada s-a stins din viață marți, 3 octombrie, la vârsta de 77 de ani. Surse apropiate familiei susțin că acesta nu ar fi supraviețuit unei operații pe care a suferit-o la inimă.

6239180562391805

A murit Mircea Eugen Burada, unul dintre scenariștii filmului Nea Mărin miliardar

Mircea Eugen Burada a murit la vârsta de 77 de ani, pe un pat de spital. Acesta fusese internat în vederea unei operații pe cord. Surse apropiate familiei sale au făcut nefericitul anunț, joi, pentru PRO TV.

Citește și: Gina Pistol e dispusă să revină la Antena 1 de anul viitor: „Dacă mă vor mai dori, mă voi întoarce’ / Acum, emisiunile Chefi la Cuțite și America Express sunt prezentate de Irina Fodor

Citește și: De ce Oana Ioniță a decis să nu țină legătura cu tatăl biologic al fiicei sale, Isabel: „Nu simte nevoia să-l cunoască pe tatăl ei natural'

Citește și: Serialul Groapa a fost scos din grila Pro TV, după trei episoade difuzate. Ce au decis șefii postului TV: „Ne-am dorit ca toţi cei de acasă să…’

Mircea Eugen Burada a fost apreciat pentru operele sale atât în România, cât și în Franța. A fost cunoscut pentru romanele „Uragan asupra Europei', „Roxelana și Soliman' și „Plângi, plângi balalaika'.

El a fost coscenarist pentru filme regizate de Sergiu Nicolaescu: „Nea Mărin Miliardar' „Revanșa', „Un comisar acuză' și „Duelul'.

În 2004, în semn de apreciere pentru întreaga sa operă, Mircea Eugen Burada a fost decorat cu Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria A. Mircea Eugen Burada s-a implicat activ și în activitatea economică la nivel european, fiind numit membru în cadrul Comitetului Economic şi Social European (în perioada 2010 – 2015).

S-au împlinit 44 de ani de la premiera filmului Nea Mărin miliardar

S-au împlinit 44 de ani de la premiera filmului Nea Mărin miliardar, la a cărui scriere a participat și regretatul scenarist, dar și Amza Pellea. Oana Pellea posta, cu un an în urmă, câteva imagini neștiute de publicul larg, însoțite de un text emoționant.

Asta seară'… acum 43 de ani… eram cu toții la premieră… și hohote de răs cutremurau sala cinematografului Patria și hohote de răs mângâie și AZI sufletele românilor… unicul film la care tata a semnat și ca scenarist.

După premieră noi trei ne am întors acasă… noi trei…tata, mama și eu…, a scris Oana Pellea pe Facebook.

Nea Mărin miliardar deține locul 1 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile și are o distribuție de excepție: Amza Pellea (în dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu, Colea Răutu, Ștefan Bănică, VVasilica Tastaman, Hamdi Cerchez, Mircea Albulescu, Gil Dobrică, Brândușa Marioțeanu, Ștefan Thuri, Alexandru Dobrescu, Mihai Malaimare, Rodica Mandache, Vladimir Găitan, George Paul Avram, Dan Tufaru, Adina Popescu…

Foto: Facebook, Studiourile Buftea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton