A murit Randy Meisner, membru fondator al trupei The Eagles. Artistul avea 77 de ani

 Oana Pantazi
.

Randy Meisner, membru fondator al trupei The Eagles, a murit la 77 de ani, din cauza unor complicații ale unei boli pulmonare cronice. Meisner a fost basistul original și vocalist pentru Eagles, una dintre cele mai bine vândute trupe din istorie, printre ale cărei hituri se numără „Hotel California', „Take It Easy' și „One of These Nights'.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Randy Meisner, membru fondator al trupei The Eagles, a murit la Los Angeles, la 77 de ani, ca urmare a unei boli pulmonare cronice. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al trupei căreia i-a fost membru fondator. The Eagles au vândut peste 150 de milioane de albume la nivel global, după mai mult de jumătate de secol în muzică, și au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

361898968_816159099880492_1844470833848440573_n361898968_816159099880492_1844470833848440573_n

A murit Randy Meisner, membru fondator al trupei The Eagles

Randy Meisner a murit din cauza unor complicații pulmonare cronice. Artistul suferise de numeroase boli în ultimii ani și traversase și o tragedie personală în 2016, atunci când soția sa, Lana Rae Meisner, s-a împușcat din greșeală și a murit.

Basistul fusese diagnosticat și cu tulburare bipolară și avea probleme mari cu alcoolul, conform documentelor judiciare și comentariilor făcute în timpul unei audieri din 2015, când un judecător a ordonat îngrijire medicală constantă pentru Meisner.

Supranumit „cel mai dulce om din industria muzicală” de către fostul său coleg de trupă Don Felder, Meisner li s-a alăturat lui Don Henley, Glenn Frey și Bernie Leadon la începutul anilor 1970 pentru a forma trupa, una dintre cele mai populare din istorie.

„O altă voce de înger a dispărut”

Vestea morții artistului a fost dată pe pagina de socializare a truopei, la scurt timp după decesul lui Randy Meisner.

„The Eagles anunță cu tristețe că membrul fondator, basistul și vocalistul Randy Meisner, a murit aseară (26 iulie) în Los Angeles la vârsta de 77 de ani, din cauza complicațiilor bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC). Ca basist original al trupei country-rock de pionierat, Poco, Randy a fost în fruntea revoluției muzicale care a început în Los Angeles, la sfârșitul anilor 1960.

În 1971, Randy, împreună cu Glenn Frey, Don Henley și Bernie Leadon, au format Eagles și au contribuit la albumele trupei, Eagles, Desperado, On The Border, One of These Nights și Hotel California. El a fost inclus cu Eagles în Rock and Roll Hall of Fame în 1998.

Randy a fost parte integrantă a Eagles și instrumentală în succesul timpuriu al trupei. Gama sa vocală a fost uimitoare, după cum este evident pe balada sa semnătură, „Take It to the Limit.

Înainte de Poco, el a fost basist și vocalist cu Rick Nelson’s Stone Canyon Band. Randy s-a născut pe 8 martie 1946, în Scottsbluff, Nebraska. Aranjamentele funerare sunt în așteptare', au spus Eagles.

La scurt timp, comentariile fanilor și ale colegilor de breaslă au început să curgă. Printre cele mai emoționante mesaje a fost și cel al actriței Jamie Lee Curtis.

„The Eagles au fost o mare parte din soundtrack-ul vieții mele. Randy Meisner a adus atât de mult pe plan vocal grupului. Nu știu dacă vreunul dintre voi l-a urmărit, dar dar HISTORY OF THE EAGLES: Povestea unei trupe americane de Allison Eastwood este favoritul meu, un film de văzut an de an. Este trist să aud că Randy a murit astăzi. Încă o voce de înger a dispărut”, a scris actrița.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton