A murit realizatoarea TV Florentina Satmari. Matilda Pascal Cojocărița a dat vestea tristă: "Drum lin către stele, Mămuca!"

 Dumba Gabriela
.

A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai îndrăgiți realizatori TV și promotoare a multor generaţii de artiști de muzică populară. Matilda Pascal Cojocărița este cea care a dat vestea cea tristă, postând un mesaj emoționant drept omagiu pentru Florentina Satmari. Și Maria Dragomiroiu și-a exprimat, pe Facebook, regretul pentru moartea Florentinei Satmari.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Florentina Satmari a realizat, la TVR, emisiuni de muzică populară sub îndrumarea marelui Tudor Vornicu și s-a implicat în organizarea Festivalurilor „Crizantema de Aur” de la Târgovişte şi „Maria Tănase” de la Craiova, a Festivalului Callatis' sau a emisiunii Album Naţional' la Naţional TV.

422047988_937288311090622_6496026004377106621_n422047988_937288311090622_6496026004377106621_n

A murit Florentina Satmari

A murit Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV ai României. Triste veste a fost anunțată de Matilda Pascal Cojocărița, interpretă de muzică populară, unul dintre colaboratorii apropiați ai Florentinei Satmari.

„Ne-a părăsit MĂMUCA! Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Romane, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!', a scris artista pe pagina sa de socializare.

Și Maria Dragomiroiu și-a exprimat condoleanțele pe Facebook:

Iarăși o zi tristă pentru mine, pentru familia mea si pentru foarte mulți interpreți de muzică populară și nu numai. A plecat dintre noi doamna Florentina Satmari, acest mare profesionist al Televiziunii Române. În emisiuni de mare profesionalism, cu o intuiție extraordinară,a dat aripi multor interpreți din toate zonele folclorice. Toți au devenit interpreți consacrați și iubiți de marele public.

Mă număr și eu printre acești interpreți și nu voi uita niciodată acest lucru, mă voi ruga bunului Dumnezeu să o odihnească în pace și liniște! Sunt doar două luni de când ne-am întâlnit și ne-am bucurat împreună la ziua soțului meu, Bebe Mihu. Viața este așa de scurtă,ea este formată doar din trăiri și amintiri!Să încercăm să le facem frumoase!„.

„Florentina este unul dintre realizatorii de televiziune cei mai dragi mie. Am colaborat decenii la rând, iar roadele colaborării noastre sunt zeci de emisiuni de colecție rămase în arhiva Televiziunii Române și nu numai', scria Irina Loghin pe Facebook, în urmă cu doi ani.

Citește și: Ecaterina Ladin, după ce a devenit mamă a treia oară, la 40 de ani: „O iei razna și e normal să o iei razna! E normal să nu dormiți, e normal să plângeți… Nu mai am timp nici să gătesc'

Citește și: ‘Copilul mă respingea, nu mă mai recunoștea’. Ecaterina Ladin, alias Dalida, a făcut sacrificii imense pentru carieră

Citește și: Claudia Pătrășcanu a făcut publice mesajele de la Gabi Bădălău, după ce el a acuzat-o de șantaj: „Ești o femeie minunată, mama perfectă. Iartă-mă!'

Cine a fost Florentina Satmari

Absolventă a Conservatorului de Muzică Ciprian Porumbescu' – secţia canto clasic, Florentina Satmari a scris o pagină de aur în istoria TVR datorită nenumăratelor emisiuni de muzică populară pe care le-a produs la sugestia şi îndrumarea marelui om de televiziune Tudor Vornicu.

Florentina Satmari a descoperit şi a lansat numeroase tinere talente pe care azi le regăsim în Filmoteca de Aur a TVR, a realizat împreună cu Paul Urmuzescu emisiuni-spectacol intitulate de la Allhambra la Tănase', dar şi emisiuni despre creaţia marilor compozitori, s-a implicat în organizarea Festivalurilor: Crizantema de Aur' de la Târgovişte, Maria Tănase' de la Craiova.

A realizat filme cu mari interpreţi de muzică populară: Roata vieţii' cu Maria Dragomiroiu, Hai neică prin Teleorman' cu Floarea Calotă, Omule, cântecul meu' cu Ion Dolănescu, etc.Deşi îndrăgostită de televiziune, Florentina Satmari nu a renunţat definitiv la cântat, efectuând diverse turnee în Europa şi chiar în Japonia, potrivit adevarul.ro.

Florentina Satmari s-a ocupat de realizarea şi imaginea Festivalului Callatis', iar din 2004 a realizatemisiunea Album Naţional' la Naţional TV. De asemenea, a realizat o serie impresionantă de emisiuni, concerte, turnee (caravane), festivaluri folclorice, prin care-a adus atâta bucurie publicului şi îndrăgiţilor interpreţi.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton