A murit regizorul Bogdan Budeș, la doar 52 de ani. Fratele lui este cel care a făcut anunțul trist și a dezvăluit că ar fi făcut infarct în somn

 Calin Maria Bianca
.

A murit regizorul Bogdan Budes. Din nefericire, azi s-a mai stins din viață o persoană care s-a făcut reamarcată prin cariera sa de-a lungul anilor. Regizorul și traducătorul Bogdan Budeș a murit la vârsta de 52 de ani, așa cum a anunțat chiar fratele său, Radu Budeș, dar și jurnalistul Robert Turcescu pe facebook. Din primele informații, se pare că regizorul ar fi făcut infarct în somn. Iată ultimele lui postări și detalii despre viața lui!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Vesta că Bogdan Budes, regizor și traducător, director al Teatrului de Artă din București a decedat în urma unui infarct a luat prin surprindere pe multă lume. Familia, apropiații, prietenii și toți cei care l-au cunoscut de-a lungul vieții sunt acum în stare de șoc. Nimic nu avea să preconizeze mare tragedie, astfel că vestea a produs multă durere, mai ales că avea doar 52 de ani.

22154535_1695113727179345_7013191935918049476_n22154535_1695113727179345_7013191935918049476_n

Citește și: Cum arată Roxana Ionescu acum, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Are o siluetă demnă de invidiat la 39 de ani și arată foarte bine fără machiaj

Citește și: Cum arată Andreea Sasu în haine mulate, la o lună de când a născut. Philipp Plein a fotografiat-o alături de bebelușul lor

Citește și: Ioana Tufaru a împărțit pachete la cimitir pentru Anda Călugăreanu, la 32 de ani de la moartea artistei: „O zi care nu aș fi vrut să existe. Dorul de ea nu trece niciodată”

Citește și: Anamaria Prodan, detalii neștiute din căsnicia cu Laurențiu Reghecampf: 'Am făcut ore de dicție cu el, de mers, de cum mâncâm. L-am iertat 99%. Este un om cu traume incredibile din copilărie. Când ai 10 cuvinte în vocabular…'

A murit regizorul Bogdan Budeș

Bogdan Budeș a încetat din viață la doar 52 de ani, iar anunțul a fost făcut public chiar de către fratele lui Radu. Cu durere în suflet, acesta a dezvăluit că fratele lui a murit, explicând totodată și cauza morții. Mai precis, Radu Budeș a spus că este vorba despre un infarct în somn, chiar dacă nu se știa că regizorul ar fi avut probleme de sănătate.

„Fratele meu, Bogdan, a decedat ieri in urma unui infarct. Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca', a scris Radu Budes.

Nimeni nu s-a gândit la un astfel de sfârșit, mai ales că ultimele lui postări de pe pagina de Facebook erau pozitive și nu dădea de înțeles că ar avea probleme de sănătate sau că ar trece printr-o perioadă mai dificilă din acest punct de vedere.

Ce mesaje au scris vedetele după moartea lui Bogdan Budeș

Codin Maticiuc: „El e Bogdan.

Nu-mi e neapărat prieten, deși mi-aș fi dorit să-l pot numi. Amic însă îmi este fără tăgadă și am tânjit deseori după compania lui pe care i-o ceream fratelui lui mai mic.

De curând mi-am dorit să îi propun să colaborăm într-un proiect, de mult m-am gândit că mi-ar plăcea să-l am alături în ceva, orice. Pe Bogdan îl admir, îl respect și am făcut-o mereu, chiar și atunci când am dezbătut în contradictoriu ore în șir principii de viață. Îi iubesc la nebunie fratele, nepoatele și întreaga familie.

Bogdan e traducător din limba rusă, engleză și franceza în special de piese de teatru și regizor la Teatrul de Artă din București. Am fost la câteva piese puse de el, prima a fost parcă „Dureri fantomă”.

Bogdan e auto-didact și a învățat de câțiva ani să cânte la pian. Și-a cumpărat o pianina mai scumpă decât mașina pe care și-ar fi permis-o dacă și-ar fi dorit una.

Bogdan e rusofil pentru că a trăit și a iubit la Moscova și e anti-putinist tot de aia.

Bogdan e pe lista neagră a celor mai respectabile organizații feministe din România pentru că scrie texte controversate pe Facebook pe care stimabilele nu se obosesc nici să le citească până la capăt, darămite să le înțeleagă.

Bogdan e anti-woke și anti corectitudinea politică dusă în extrem. L-am acuzat chiar de homofobie cândva în contrele noastre.

Bogdan crede în Dumnezeu. Atât de mult încât e „pro-life” cum spun americanii. Discuții înfocate pro și anti avort am avut și la ziua lui acum câteva săptămâni când am ieșit să mâncăm.

Îmi amintesc că l-am făcut să râdă puternic în seara aceea cu câteva povești.

Bogdan a murit acum câteva ore, de Sfânta Maria, în somn. Inima. Îmi e dor de el deja și mi se pare ciudat. Regret și că nu ne-am frecventat mai des. Mi se rupe inima de ai lui, de cei de care vă spuneam că îi iubesc.

El a fost Bogdan Budeș.', este mesajul postat de Codin Maticiuc pe Facebook.

La rândul ei, și Maia Morgenstern a publicat un mesaj dureros după ce a aflat de moartea regizorului Bogda Budeș la doar 52 de ani.

Îmi pare atât de rău. Atât de rău. De fapt, refuz…', este mesajul postat de Maia Morgenstern.

Viața profesională a lui Bogdan Budeș

Bogdan Budeș avea studii in filosofie la Universitatea din Bucuresti (1991-1996) si a terminat regie de teatru la Masterskaya (Atelierul) lui Piotr Naumovici Fomenko din Moscova, in perioada 2007-2010, însă asta nu este tot.

A tras foarte mult pe plan profesional, astfel că în 2013 a fost selecționer la Festivalul Național de Teatru Independent. A făcut și asistență de regie pentru mai multe spectacole, printre care, în 2012, Năpasta de I.L. Caragiale, regizat de Cristi Juncu.

Bogdan Budeș a fost și traducător dramatic din 2003, având traduceri din limbile rusă (Evgheni Grișkoveț, Ivan Vîrîpaev, Mihail Bulgakov), engleză (S. Beckett, David Mamet, Enda Walsh, Edward Albee, Martin McDonagh, Neil LaBute, Rajiv Joseph), dar și franceză (Jean Claude Carrière).

Cum a ajuns Bogdan Budeș regizor

Nu și-a dorit niciodată să fie regizor, de fapt declara că nu a avut un vis anume legat de cariera sa și viitorul său, însă analizând ce făcea în copilărie, și-a dat seama că a fost făcut pentru acest domeniu în care a activat ani și ani de zile.

'Eu nu-mi amintesc să fi avut visuri, așa cum au copiii, de obicei. Nu cred că am spus vreodată „visez să mă fac…', dar, ținând cont de ce fac acum, da, făceam teatru, de mic. Bine, făceam teatru în uscător, pentru locatarii din bloc. Atunci și jucam, și scriam. După Ion Creangă…

La un moment dat, am făcut un spectacol după „Fefeleaga'. Inclusv cu muzică dată dintr-un casetofon, de la fereastra unui bloc vecin. Alesesem atunci o piesă a lui Morricone, pe care am vânat-o la radio, ca să o înregistrez. Știam că vreau să îi dau drumul într-un anumit moment, în punctul culminant…

Am scris și o piesă de teatru pe care mama o păstrează și acum. Are trei pagini. „Ana și cowboy-ul' – un cowboy salva o fată. Toți băieții au chestia asta cu salvatul fetei! Aveam 8-9 ani. Nu cred că am conștientizat vreodată că îmi doresc o anumită profesie. Dar regăsesc, în ceea ce fac acum, ce am făcut atunci când eram mic, în joacă. Și mergeam la teatru foarte mult, la Brăila', povestea regizorul într-un interviu acordat Money. ro.

Sursă foto: facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton