A murit Will Jennings, coautorul faimoasei piese din Titanic, My Heart Will Go On, interpretată de Céline Dion: "Un maestru, o minte strălucită și un spirit blând"

 Oana Pantazi
.

A murit Will Jennings, coautorul faimoasei piese din Titanic, My Heart Will Go On, interpretată de Céline Dion. Faimosul textier și compozitor, câștigător a trei Premii Grammy, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, lăsând în urmă o moștenire artistică impresionantă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Will Jennings, faimos în special pentru piesa iconică din filmul Titanic, s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani, notează BBC, cauza morții sale nefiind însă specificată.

Will,Jennings,At,The,2012,Bmi,Film/tv,Awards,Held,AtWill,Jennings,At,The,2012,Bmi,Film/tv,Awards,Held,At

A murit Will Jennings, coautorul faimoasei piese din Titanic, My Heart Will Go On, interpretată de Céline Dion

Generații întregi au fredonat piesa My Heart Will Go On, interpretată de Céline Dion, laitmotivul muzical al filmului Titanic, lansat în urmă cu 27 de ani. Will Jennings, coautorul iconicei piese, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani, în casa sa din Texas, după cum a declarat îngrijitorul său pentru presa de peste Ocean.

Citește și: Celine Dion, prima apariție în public după 3 ani. A fost diagnosticată cu o boală incurabilă: „Poza care va face înconjurul planetei

Citește și: Reacția lui Codin Maticiuc, după ce a fost acuzat că ar sustrage bani, din actele de caritate: „La banii pe care îi strâng anual, aș putea să fur 100.000 de euro, 200.000 de euro…

Jennings și-a început cariera la Hollywood, în 1976, iar un an mai târziu s-a asociat cu compozitorul Richard Kerr pentru piesa Looks Like We Made It, a lui Barry Manilow. Doi ani mai târziu, cei doi s-au reunit și pentru hitul din top 10 al artistului, Somewhere in the Night.

De-a lungul carierei sale de 50 de ani, Jennings a scris pentru mulți artiști legendari, inclusiv B.B. King, Whitney Houston, Mariah Carey, Jimmy Buffett și Roy Orbison. Textierul și compozitorul a colaborat la o serie de melodii pentru coloane sonore de film, piese care i-au adus faima.

Will Jennings a câștigat 3 premii Grammy, un Glob de Aur și un Oscar

În 1983, Will Jennings a câștigat primul său premiu Oscar, pentru melodia Up Where We Belong, scrisă pentru filmul An Officer and a Gentleman al lui Taylor Hackford. Opt ani mai târziu, a câștigat un premiu Grammy, precum și o nominalizare la Globul de Aur, pentru scrierea versurilor piesei Tears in Heaven a lui Eric Clapton, pentru filmul Rush.

Celebritatea internațională a venit însă odată cu My Heart Will Go On, scrisă pentru filmul Titanic al lui James Cameron – piesa interpretată de Céline Dion aducându-i un premiu Oscar, un Glob de Aur și un Premiu Grammy în 1998. De-a lungul carierei, a fost nominalizat la șase premii Grammy și a câștigat trei dintre ele. Iar în 2006, a intrat în Songwriters Hall of Fame.

Prietenul său Peter Wolf, fost solist al trupei J. Geils Band, l-a omagiat în social media: „Un moment trist, trecerea lui Will Jennings, un maestru, o minte strălucită și un spirit blând. Will și-a împărtășit talentele cu mine, mereu răbdător și generos; a fost un prieten și un profesor prețuit, îmbogățindu-mi viața în atât de multe feluri. A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical timp de atâția ani… Pentru a cita unul dintre poeții săi preferați, W.B. Yeats, ‘Gândește-te unde începe și se sfârșește cel mai mult gloria omului și spune că gloria mea a fost că am avut astfel de prieteni’'.

Foto: Shutterstock, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton